Siyaset Fatih Camii’nde hanedan cenazesi

Fatih Camii’nde hanedan cenazesi

15.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın başkenti Paris’te 87 yaşında vefat eden 2. Abdülhamid’in kızı Fatma Naime’nin torunu Bülent Osman için dün İstanbul Fatih Camii’nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

Fatih Camii’nde  hanedan cenazesi

Gazi Osman Paşa’nın oğlu Kemalettin Paşa’nın da torunu olan Bülent Osman’ı son yolculuğunda hanedan ailesi yalnız bırakmadı. Hanedan ailesinin temsilcisi konumundaki Harun Osmanoğlu, Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu, Nilhan Osmanoğlu ve eşi Mehmet Behlül Vatansever’in katıldığın törende Bülent Osman’ın eşi Jeannine Osman ve oğlu Remy Cengiz Osman oldukça üzgündü.
Türkçe üzüntüsü
Ömer Tuğrul İnançer’in caneze namazını kıldırdığı törende Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de vardı. Cenazeyi kıldıran İnançer’in isteği üzerine cenaze omuza alınmadı. Bakanlar Kurulu’nun izniyle Fatih Sultan Mehmet’in türbesinin de bulunduğu Fatih Cami haziresine taşınan cenaze, Fatih Sultan Mehmet’e saygı gereği bel hizasında taşındı.
Avluda taziyeleri Bülent Osman’ın eşi Jeannine Osman, Remy Cengiz Osman ile torunu Selim Osman kabul etti. Bülent Osman’ın Türk bayrağına sarılı tabutunda kendi fotoğrafı üzerindeki iki adet madalya da dikkatlerden kaçmadı. Bu madalyaların Fransız şeref nişanı olarak bilinen Legion d’Honneur ve Meritnasyonel Madalyaları olduğu öğrenildi. Remy Cengiz Osman, “Duygularımı size Türkçe ifade edemediğim için üzgünüm. Babamın son dileği olan kuzenleriyle ve akrabalarıyla memleketinde gömülme isteğini gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’yi gizlice ziyaret etmişti

Osmanoğlu ailesinin cenazeye çelenk gönderilmesi yerine, şehit aileleri, sosyal sorumluluk projeleri ve devlet kuruluşlarına destek olunması çağrısına rağmen Bülent Osman’ın cenazesine gönderilen çok sayıda çelenk dikkatlerden kaçmadı. Bülent Osman, diğer akrabalarından farklı olarak “Osmanoğlu” soyadı yerine Plevne kahramanı dedesi Osman Paşa’nın adını, soyadı olarak kullanmayı tercih etmişti. Ancak Bülent Osman’ın kaderini, gazi dedesi değil, 2. Abdülhamit belirlemişti. Fransa’da doğan Osman Fransız pasaportuyla gizlice Türkiye’yi ziyaret etmişti.