Siyaset FP'nin anketinden Kurtulmuş çıktı

FP'nin anketinden Kurtulmuş çıktı

29.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

FP'nin anketinden Kurtulmuş çıktı

FPnin anketinden Kurtulmuş çıktı

       MİLLETVEKİLİ ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını belirleme çalışmalarını sürdüren Fazilet Partisi'nde İstanbul İl Teşkilatı listeleri hazırlanarak Ankara'ya gönderdi. FP'lilerin yaptığı aday oylamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için il başkanlığından istifa eden Numan Kurtulmuş birinci sırada yer aldı. Süleyman Mercümek'in avukatı Fuat Sağıroğlu ve İstanbul eski Defterdarı Nurettin Canikli de milletvekilliği adaylıığı için başvurdular.
       Gaziosmanpaşa Sosyal Tesisleri'nde toplanan FP'liler dün milletvekili ve büyükşehir belediye başkan adayları için tercih sıralaması ve oylaması yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan oylamada Doç.Dr. Numan Kurtulmuş yüzde 70 tercihle birinci sırada yer aldı. Abdullah Gül yüzde 12 oyla ikinci, İSKİ eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu ise yüzde 10 oy alarak üçüncü sırada yer aldı. Sami Erdem ve Ali Müfit Gürtuna ise alt sıralarda yer aldılar.
       Milletvekilliğine İstanbul'dan aday adayı olanlar içinde liste sıralaması yapıldı. Genel Merkez'in son şeklini vereceği listelerde İstanbul'dan 131 kişi adaylık için başvurdu. FP Lideri Recai Kutan'ın İstanbul'dan aday olacağını söylediği Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın ismi listelerde yer almadı. FP'nin ağır topları adaylık için özellikle Fatih, Şişli, Beşiktaş ilçelerini kapsayan 2.Bölgeyi tercih ettikleri görüldü. Halen Genel Başkan yardımcılığı görevini yürüten Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Ekrem Erdem, Hüseyin Kansu, Mustafa Baş, Bahri Zengin, Mehmet Ali Şahin ile İstanbul eski Defterdarı Nurettin Canikli ve Milli Gazete Başyazarı Sadık Albayrak 2.Bölge'den aday adayı oldular. Kapatılan RP'nin gizli kasası olduğu iddia edilen Süleyman Mercümek'in avukatı Fuat Sağıroğlu, Sultanbeyli eski Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, Beyoğlu Belediye Başkanı Nusret Bayraktar, MGV Başkanı Abdullah Sevim, Genel Başkan yardımcısı İrfan Gündüz, Süleyman Arif Emre ve Ali Oğuz da Birinci Bölge'den adaylık için başvurdular. Milli Gazete yazarı İnci Beşoğlu ise İstanbul'dan adaylık için başvuran tek kadın oldu. Türbanlı olan Beşoğlu 1994 seçimlerinde de aday adaylık için başvurmuş ancak aday gösterilmemişti.