Siyaset Gelecek Nobel, iki lidere gider mi?

Gelecek Nobel, iki lidere gider mi?

12.10.2009 - 02:47 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Ermenistan arasında Zürih’te imzalanan protokoller, Amerikan basınında da geniş yer buldu.

Gelecek Nobel, iki lidere gider mi

WASHINGTON POST: ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın son dakika müdahalesiyle iki ülke, aralarında diplomatik ilişkilerin tesisine yönelik dönüm noktası sayılabilecek anlaşmaya imza attı.
CNN: Olaylar, iki komşu ülke arasında yüz yıldır devam eden güvensizlik ve düşmanlığın aşılmasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor.
LOS ANGELES TIMES: İki ülke arasında diplomatik ilişki kurulması, Kafkasya’daki gerginlikleri azaltabilir ve bu bölgenin Batıya açılan enerji koridoru olma yönünde giderek artan rolüne katkıda bulunabilir.
CHRISTIAN SCIENCE MONITOR: Bir sonraki Nobel Barış Ödülü’nü kazananlar Türkiye ve Ermenistan’ın liderleri mi olacak?
FINANCIAL TIMES: Ermenistan ve Türkiye barışa imza attı ama tehlikeler hâlâ mevcuttur.
BBC: Ermenistan ve Türkiye, ilişkilerini normalleştiriyor. İki ülke protokollere, büyük güçlerin dikkatli gözleri önünde imza attı.
TIMES: Futbol diplomasisi, Ermenistan ve Türkiye arasında anlaşma yapılmasını sağladı. Futbol diplomasinin Dünya Kupası finali gibi.
NEW YORK TIMES: Son dakikadaki ihtilaf, (Hillary Clinton’ın anlaşmayı kurtarmaya yönelik hummalı çabaları yapmasına neden oldu. Sayın Clinton, aynı anda iki cebi kullanarak anlaşmazlıkları çözmeye çalıştı.
WALL STREET JOURNAL: Türkiye ve Ermenistan bir asırlık düşmanlıktan sonra diplomatik ilişkilerin kurulmasını öngören anlaşmayı imzaladı.
LE FIGARO: Türkiye ile Ermenistan arasında tarihi anlaşma.
LIBERATION: Barışma her iki ülkeye ancak kazanç sağlar: Türkiye için AB ile müzakerelerde ilerleme, Ermenistan için izolasyondan çıkmak.