Siyaset ‘Gezi ruhu canlandırılmak isteniyor’

‘Gezi ruhu canlandırılmak isteniyor’

24.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği ağustos ayı Danışma Meclisi toplantısına katılarak konuşma yaptı

‘Gezi ruhu canlandırılmak isteniyor’

Bakan Yıldız, 7 Haziran seçimlerinden sonra, Ak Partinin hedef alındığı bir ortamdan, koalisyon kurulması süreçlerine geçildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Yıldız, “Bundan sonra yapacağımız çalışma sadece Ak Parti’nin birinci parti olması için değildir. Karşımızdakiler, yüzde 60’lık blok, yeni seçim hedeflerini belirledi. Ak Parti’nin birinci parti olmaması için çalışacaklarını ifade ediyorlar. Ancak şunu belirteyim ki, her şeyin siyaseti yapılır ama hangi partiden olursa olsun şehitlerimiz üzerinden siyaset ve hesap yapılmaz” dedi.


‘Türkiye sahipsiz değil’

Seçmenin sandıkta verdiği mesajın doğru anlaşılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, Ak Parti olarak 7 Haziran seçimlerinde halkın verdiği mesajları aldıklarını, Türkiye’nin sahipsiz olmadığını belirtti.

Yıldız, “Kandil, ‘Gezi ruhunu canlandırın, birlikte bir sinerji oluşturalım, Kandil’de ölenlerin gereğini yapalım’ diyor. Bugün mevzu olan ülkenin kendisidir. Ülkenin kader, istikrarını savunanlara vuruyorlar. Gezi olaylarının tek başına çayır- çimen olayı olmadığını o zaman da söyledik, şimdi de söylüyoruz. ’Ama’sız silah bırakacaksa, PKK silahlarını bıraksın” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Hükümeti birlikte kuralım’
Ak Parti eski Kayseri Milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Başbakan Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmak için görevlendiril-mesinin ardından yürütülen koalisyon hükümeti kurma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Elitaş, “CHP ve MHP gelin birlikte hükümeti kuralım ve ülkemiz bu güçlü hükümetle seçime gitsin. Yoksa kurulacak seçim hükümetine 3 HDP’linin girmesinin vebali, ilk önce MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli ve daha sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun omuzlarındadır” ifadelerini kullandı.