Siyaset Göktaş’tan tanığa: Orada mıydın?

Göktaş’tan tanığa: Orada mıydın?

11.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Ergenekon” davasında tanık olarak dinlenen eski Yüzbaşı Özcan Tozlu, Güçlükonak katliamına ilişkin bilgileri daha önce paylaşmamasıyla ilgili, ”O yıllarda hangimizin can güvenliği vardı? Hangimiz böyle bir olayın üzerine gidebilirdik? Gidenlere ne oldu? Kazım Çillioğlu komutanıma, Rıdvan Özden komutanıma, Gaffar Okkan’a ne oldu? Bunlar ortaya çıkacak inşallah” dedi

Göktaş’tan tanığa: Orada mıydın

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, eski Yüzbaşı Tozlu, mahkeme heyeti üyeleri, sanık ve sanık avukatlarının sorularını yanıtladı. Emekli Albay Levent Göktaş’ın bir sorusu üzerine Tozlu, ”Levent Göktaş, büyük kahramanlıklar göstermiştir. 1998’de darbenin engellenmesinde büyük katkıları oldu. 2000’den sonraki süreci anlayamıyorum” dedi.

Elimde delil yok
Güçlükonak katliamına ilişkin elinde somut delil bulunmadığını belirten Tozlu, şöyle devam etti: “O olaya katılan koruculardan biriyle konuştum. Onu Şırnak’a bırakıp, ekibin geri kalanı Siirt’e devam etmiş. Ona ’Siz mi yaptınız?’ diye sordum. Cevap vermedi ama ben onların yaptığını düşündüm” diye konuştu.
Göktaş da ”Bu beyanlarınız karşısında internetten araştırma yaptık ve o günkü İlçe Jandarma Bölük Komutanı Hüseyin Gürocak’ın olayla ilgili ve olayın akabinde ’Bu olay, Jandarma Yüzbaşı Özcan Tozlu ve ona bağlı korucular tarafından yapılmıştır’ şeklinde bir beyanı olduğunu gördük. Siz de ilginçtir ki, kimsenin bilmediği bu olayı ayrıntılarıyla sanki oradaymış gibi anlatabiliyorsunuz” diye konuştu.
Levent Göktaş, Özkan Tozlu’ya şu soruyu yöneltti: “Benim size Çevik Bir imzalı bir NATO’cu bir darbe planından bahsettiğimi, ‘bir şeyler yap dediğimi’ söylüyorsunuz. Sonra Devlet Bakanı Ahat Andican’a, BBP Genel Merkezi’nde Muhsin Yazıcıoğlu’na ilettim” diyorsunuz. Muhsin Yazıcıoğlu benim lise yıllarında çok samimi arkadaşım, ağabeyimdi. Beraber Ülkü Ocakları’na giderdik. Bunu biliyor muydunuz?” Tanık Tozlu ise “İyi tanırım, şehit olan yeğeni benim arkadaşımdı. Çocuklarım çocuklarıyla büyüdü” diye konuştu.