Siyaset Gül: Maçın 1-1 olması mucizeydi

Gül: Maçın 1-1 olması mucizeydi

22.06.2008 - 11:14 | Son Güncellenme:

Gül, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne girdiği sırada bir kadın tarafından protesto edildi

Gül: Maçın 1-1 olması mucizeydi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorusu üzerine Türk Milli takımının Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesini değerlendirdi.
İstanbul'da kaldığı otelden çıkışta gazetecilerin soruları yanıtlayan Gül oldukça mutlu olduğunu söyledi
Gül, "Çok büyük sevinç içindeyiz. Bu başarılara ihtiyacımız vardı. Yarı final ve finale gitmek lazım. Gerçekten mucizeydi. Ekranlarda hep gösterdik, dünyanın dört bir yanında büyük bir hediyeyi" dedi.
Başarının devam edeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, 'Başbakan'ın yarı finale, finale sizin gideceğiz söyleniyor' şeklindeki soruya ise, "Öyle söyledik ama bundan sonra beraber gideriz" karşılığını verdi.
Silahla kutlama yapanları da uyaran Gül, "Bu çok kötü doğrusu o kadar ikaz edildi. O golleri atan futbolcular bile ikaz etti. Ne kadar büyük şeyler yaptığımızı anlayalım. Başkalarının üzüntüsü üzerinden sevinç olmaz" şeklinde konuştu.
Gül,"Açıkçası 1-1 olması mucizeydi benim için. Ancak 1-1 olduktan sonra kazanacağımızdan emindim. Semih'in golü gerçekten mucizeydi" ifadesini kullandı.
Gül,'mucizelere inanır mısınız' sorusuna ise, "mucizeleri çalışan mücadele edenler yaratır " diye cevap verdi.
Otel önünde bekleyen çocukları yanına çağıran Gül ve eşi onları sevdi. Çocuklara hangi takımı tuttuklarını soran Gül, Trabzonsporlu olduğu söyleyen bir çocuğun yanağını okşadı.
Gül çifti, vatandaşların alkışları arasında ayrıldı.

Haberin Devamı

Protesto

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Konuşan Kitap Şenliği'nin resepsiyonuna katılmak üzere Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne girdiği sırada bir kadın tarafından protesto edildi.
Sevgi Gürel adlı 68 yaşındaki kadın, Gül'e "Türkiye'yi satmayın", "Topraklarımızı satmayın" diye bağırdı.
Yakasında milletvekili rozeti olduğu görülen Gürel korumalar tarafından uzaklaştırıldı.
Kadının bu sırada "Vatandaşlık görevimi yapıyorum" dediği duyuldu.