Siyaset Gül, ŞEhit ailelerine verdiği sözü unuttu mu?

Gül, ŞEhit ailelerine verdiği sözü unuttu mu?

01.09.2008 - 15:27 | Son Güncellenme:

.

Gül, ŞEhit ailelerine verdiği sözü unuttu mu

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün, oğlunun sünnet düğününde takılan toplam 25 bin YTL'lik altın ve paranın tamamını davetlilerin gözü önünde tutanak düzenleterek İzmir Sokak Çocuklarını Koruma Derneği'ne bağışlaması, muhalefetin AKP yönetimine dönük eleştirileri için malzeme oldu.

Haberin Devamı

CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, konuyu TBMM'ye taşıyarak, bu durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çocuklarının düğün törenlerinde takılan altınların akıbeti ile kıyasladı. Ersin, Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu önergede, 28 Ağustos'taki sünnet düğününde Şengül'ün; bakan, vali, milletvekili, belediye başkanı ile bazı bürokratların katıldığı geniş davetli topluluğu önünde takılarla ilgili tutanak düzenleyerek İzmir Sokak Çocuklarını Koruma Derneği'ne bağışlamasının takdirle karşılandığını belirtti.

Görevim nedeniyle artış oldu

Şengül'ün, bu davranışını "Görevim nedeniyle davetli sayısı ile takıların miktarı ve değerinde artış oldu" diyerek açıkladığını aktaran Ersin, "Oysa aynı partinin Genel Başkanı olan Sayın Erdoğan, İETT'de işçi olarak çalışırken İstanbul Belediye Başkanı olduktan sonra sahip olduğu ve bugün dünyanın sayılı zenginleri arasına giren servetinin kaynağını, oğlunun sünnetindeki takılarla izah etmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Gül sözünü tutmadı

Gül'ün kızının nikâh törenini de anımsatan Ersin, önergesinde şunları kaydetti:

"Keza Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olduktan sonra, kızının 14 Ekim 2007 tarihindeki düğününde, yabancı devlet başkanlarının da katıldığı davetlilerin taktığı ve 400 bin YTL’nin üzerindeki takıların yarısını şehit ailelerine bağışlayacağını söylemesine karşın sözünü yerine getirmemiştir. Aradan geçen 8,5 ayda, Emniyet Teşkilatı Mensupları Yardımlaşma Derneği'ne 20 bin YTL ve Kayseri Şehit Aileleri Derneği'ne yapılan ve miktarı açıklanmayan bağış dışında bir gelişme olmamıştır."

Hangisi etik?

Gül'ün bağışıyla ilgili olarak 14 Ocak ve 29 Nisan'da verdiği önergelerin yanıtlanmadığını ifade eden Ersin, Erdoğan'a şu soruyu yöneltti:

"Çocuğunun sünnetinde takılan ve görevi nedeniyle artış olduğunu söylediği takıları tutanağa bağlayıp bağışlayan, partinizin İzmir İl Başkanı'nın davranışı ile sizin ve Sayın Gül’ün davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangisi şeffaf ve etiktir?"

Bursa'da da geçen hafta emlakçı İsmail Dengiz, oğlu için 3 gün 3 gece süren sünnet düğünü düzenlemiş, aile, binlerce insanın katıldığı stadyumdaki törene helikopterle gelmişti. Maliye'nin yaptığı inceleme sonucunda Dengiz'in geçen yıl sadece 1375 YTL vergi ödediği ortaya çıkmıştı.