Siyaset Gül’ün onur gecesi

Gül’ün onur gecesi

10.11.2010 - 03:42 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere’deki Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün ‘2010 Devlet Adamı Ödülü’nü seçkin davetlilerin katıldığı bir törenle Kraliçe Elizabeth’in elinden aldı

Gül’ün onur gecesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Londra merkezli Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (Chatham House) tarafından bu yıl 6’ncısı verilen “2010 Devlet Adamı” Ödülü’nü İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth’in elinden aldı.
Gül, İngiltere ziyaretinin son gününde Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün düzenlediği ödül törenine eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte katıldı. Londra’da bakanlıkların bulunduğu Whitehall’daki Banqueting Hall’da düzenlenen ödül törenindeki davetliler arasında İngiltere eski başbakanlarından John Major, eski Adalet Bakanı Jack Straw, Barones Meral Ece, Barones Warsi, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ahmet Çalık, Turgay Ciner, Suzan Sabancı, Yılmaz Tecmen, Fehmi Koru, Şevket Pamuk, eski Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç’un yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı üst düzeyde yetkililer yer aldı.
Törenin düzenlendiği Eski Kraliyet Sarayı olarak bilinen Banqueting Hall’a akşam saatlerinde ilk önce Gül çifti, daha sonra Kraliçe 2’nci Elizabeth geldi.

İki dakika konuştu
Saat 19.00’da kıdemli memurlar ve sponsor firmaların temsilcilerinden oluşan 70 kişilik VIP konukları resepsiyon salonunda 8’er kişilik gruplar halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kraliçe’ye takdim edildiler. 19.25’te Cumhurbaşkanı ve Kraliçe ziyaret defterini imzaladı. 19.30’da Kraliçe ve Cumhurbaşkanı grup foto çekimi yapıldı. 19.34’te Cumhurbaşkanı ve Kraliçe ödül töreninden önce 10 dakika birlikte oturup sohbet etti. 19.44’te Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, Kraliçe Elizabeth, Chatham House Başkanı Dr. Robin Niblett ve kıdemli bir İngiliz Bakan kortej halinde Banqueting Hall’da törenin yapılacağı salona yönlendirildi ve salonda tören bölgesinde yerlerini aldılar.
Dr. Niblett’in konuşmasının ardından Kraliçe’nin ödül vereceği Gül iki dakika süren bir konuşma yaptı. Törende eski Başbakan John Major’in konuşmasının ardından Kraliçe Elizabeth yaptığı konuşmada Abdullah Gül’le Türkiye ziyaretinde bir araya geldiklerini hatırlatarak, Gül’ü kutladı ve ödülünü takdim etti. Ödül törenin ardından Kraliçe salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

‘SEVGİLİ ÜLKEM ADINA ALIYORUM’
Cumhurbaşkanı Gül, Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House “2010 Devlet Adamı” Ödülü’nü alırken, “Ödülü büyük bir onur ve alçak gönüllülükle sevgili ülkem ve Türk halkı adına alıyorum” dedi.