Siyaset Gülen hareketinin siyasi figürü!

Gülen hareketinin siyasi figürü!

02.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurultay çağrısı yapanları uyaran Bahçeli, isim vermeden Akşener’i eleştirdi: “Adaylar içinde birisi vardır ki Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirilme meselesidir...”

Gülen hareketinin siyasi figürü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün MHP’nin TBMM grup toplantısı sonrasında gazetecilerin Akşener’in adaylığını açıklamasına ilişkin sorusu üzerine MHP’nin parti tüzüğünün öngördüğü kurallar çerçevesinde yönetildiğini söyledi. İsmini vermeden Akşener’i Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olmakla suçlayan Bahçeli, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Şu an üç arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur. Bunlardan bir tanesinin zaten aday olma imkanı yoktur. Çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay’dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımamaktadır. Bazıları ise gündeme gelmiştir ve MHP’yi CHP’lileştirme gibi bir kötü alışkanlığı partimize de yaşatmak istemektedir. Bunların içerisinde birisi vardır ki gelecekte hep beraber göreceksiniz. Fetullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.”

Bahçeli, grup toplantısında konuşmasında ise özetle şu mesajları verdi:

DAMATLAR KOLTUĞA OTURTULDU: 664. Hükümet’le birlikte allame damatlar Türkiye’yi enerji cenneti yapmak için bakanlık makamına oturtulmuşlardır. Bakir petrol kuyularını açacak olan, çıkarılmayı bekleyen doğal gaz kaynaklarını arayıp bulmayı kafaya takan parlak yüzler enerji de sanıyorum devrim yapacaklardır. Nasılsa devir evlatlar, damatlar, dünürler, hısımlar, yandaşlar devridir. Nasılsa yalan devleşmiş, aldatma derinleşmiştir.

Haberin Devamı

CİBALİ KARAKOLU BENZETMESİ: Demokratikleşme diyen iktidarın yönettiği ülkeye bakınız ki, Adana’da kime gittiği belli olmayan MİT TIR’larını manşete taşıdıkları gerekçesiyle gazeteciler demir parmaklıkları boylamışlardır. Bazı asker şahsiyetler casusluk iddiasıyla tutuklanmıştır. Bu TIR’ların içinde, ‘silah olsa ne olur olmasa ne olur’ sözleriyle herkese meydan okuyan, ‘yanına bırakmam’ tehditleriyle gazetecileri hedef gösteren bir zihniyetin hâkim olduğu ülkede demokratikleşme iddiaları, Cibali Karakolu’ndaki Başkomiser Cafer’in gayri meşru ilişkilerinde kendisini Necip Zoka olarak tanıtma kurnazlığına tıpa tıp benzemektedir.

SARAY’IN YÖRÜNGESİNDE: Türkiye’nin geleceği, rejim ve sistemin akıbeti Erdoğan’ın keyfiliğine emanettir. Davutoğlu, sandıktan çıkmıştır çıkmasına ama, Saray kasırgasından, Saray yörüngesine uydu gibi sabitlenmekten çıkamamıştır.

DÜNDAR’IN YANINA BIRAKMIYORSUN DA: İnsan onurunu konuşacaksak, insan onuruna sahip çıkacaksak Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu evladımızı 20 Şubat’ta katleden hainlere açık tavır gösterilmesini beklemek en doğal hakkımızdır. Sayın Erdoğan, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni’nin yanına bırakmıyorsun da Fıratımızın katillerinin yanına bırakmayı, onların ellerini kollarını sallayarak gezmelerini nasıl onaylayabiliyorsun?

Haberin Devamı

‘PUTİN POSTMODERN ÇAR’
Yaklaşık bir ayda 82 Türkmen kardeşimizin öldürülmesine, sayıları 350’yi aşan kardeşlerimizin yaralanmasına postmodern Çarlığa özenen Putin ne diyecektir? Rusya’dan Korkunç İvan çıkmıştır, ama bizden korkak bir irade çıkmasına en başta büyük Türk milleti müsaade etmeyecektir. Rusya Federasyonu Ortadoğu’dan parsa toplamak için pusudadır. Bunlar oluyorken Davutoğlu’nun 29 Kasım’da Brüksel’i apar topar ziyareti ve Ekim 2016’dan sonra Avrupa’ya vizesiz seyahati müjdelemesi tarafımızca garip ve şaibeli karşılanmıştır. 2011’den beri yapılamayan AB zirvesinin toplanması, göstermelik Türkiye-AB yakınlaşmasının tek amacı, AB ülkelerini tehdit eden mülteci krizinin çözümü için Türkiye’nin kullanılma niyetidir. AB’nin Türkiye’ye 3 milyar euro vaadinin, vizesiz seyahat imkanı sunma adımının bir bedeli vardır; ve bu bedel de Türkiye’nin göçmen merkezi olması, Avrupa’nın toplama kampı haline getirilmesidir.

Yazarlar