Siyaset Gürtuna'dan tasviye

Gürtuna'dan tasviye

08.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gürtuna'dan tasviye

Gürtunadan tasviye


Arife Avcu İstanbul


       İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, yeniden yapılanma amacıyla başlattığı ve Tayyip Erdoğan'ın bürokratlarını tasfiyeye yönelik operasyonunu, beş yıldır İGDAŞ Genel Müdürlüğü'nü yapan Fuat Şengül'ü görevden alarak tamamladı.
       G0ürtuna operasyona, Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ve seçimlerde aday olmak için görevlerinden istifa ettikten sonra belediyeye geri dönmek isteyen bürokratları kabul etmemekle başladı.
       Gürtuna, polisin BİT (Belediye İktisadi Teşekkülleri) soruşturması operasyonlarıyla gündeme gelen Harun Karaca, Necmi Kadıoğlu gibi isimlerle Erdoğan'ın sağ kolu olarak bilinen Genel Sekreter eski Yardımcısı İdris Naim Şahin ile Çevre Kontrol Daire eski Başkanı Selami Uzun'u görevlerine eski görevlerine kabul etmedi.
       Gürtuna, ilk büyük operasyonunu 3 Kasım'da 25 bürokratın yerlerini değiştirerek gerçekleştirdi. Operasyonda İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü Binali Yıldırım, Personel ve Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Gülsüm ile Mesken ve Gecekondu Müdürü Mikail Arslan'ın da bulunduğu birçok bürokrat liste dışı kalırken, bazıları da ya kızağa çekildi ya da görevinden alındı.
       Gürtuna'nın operasyonunda Erdoğan'ın işbaşına getirdiği Genel Sekreter Mustafa Açıkalın da görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Adem Baştürk atandı.
       İETT Genel Müdürü Raif Yetim, Kiptaş Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar, İGDAŞ Genel Müdürü Fuat Şengül, Mezarlıklar Müdürü Celal Sevencan ile Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Spor A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Atalay da görevden alınan isimler arasına girdi.

Gürtuna: "Görev değişikliği"

       Operasyonu, "Bir performans değerlendirmesi sonucu yapılan görev değişikliği" olarak açıklayan Gürtuna, "Değişikliklerin en önemli nedeni performanstır. İstanbul'un modern ve uygar bir kente dönüşümünün sağlanması zor ve ağır çalışmalar gerektiriyor. Bu bakımdan başka hiç bir neden aranmaksızın belediye birimlerinde çalışma şevki ve heyecanını artıracak bir kan değişimi gerekli görülmüştür" diye konuştu.

Kimler gitti?

       Harun Karaca (Erdoğan'ın danışmanı), Necmi Kadıoğlu (Kaynak İştirakler Daire Başkanı), İdris Naim Şahin (Genel Sekreter Yardımcısı), Birol Tortop (İmar Daire Başkanı) Yusuf Beyazıt (Emlak İstimlak Daire Başkanı), Mustafa Ilıcalı (Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı), Temel Coşkun (Basın yayın Halkla İlişkiler Müdürü), Selami Uzun (Kontrol Daire Başkanı), Halil İbrahim Perçinkaya (İnşaat Malzemeleri Müdürü), Zülfü Demirbağ (Yol Bakım Müdürü), Hüseyin Besli (Erdoğan'ın basın danışmanı), Binali Yıldırım (İDO Genel Müdürü), Raif Yetim (İETT Genel Müdürü), Erdoğan Bayraktar (Kiptaş Genel Müdürü), Celal Sevencan (Mezarlıklar Müdürü), Mehmet Atalay (Spor A.Ş. Genel Müdürü).