Siyaset 'Güzel işler evet ile başlar'

'Güzel işler evet ile başlar'

08.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Evet’te bereket olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Güzel işler ‘evet’ demekle başlar. Evlenirken ‘evet’ diyoruz. Eğlenceye, giderken ‘evet’ diyoruz. ‘Hayır’ insan fıtratına uygun değil” dedi

Güzel işler  evet ile başlar

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de Ak Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen Kadınlar Günü buluşmasına eşi Semiha Yıldırım ile birlikte katıldı. Toplantıya iş kadınları, ev kadınları, STK temsilcileri ile şehit Fethi Sekin’in eşi Rabia Sekin, şarkıcı Petek Dinçöz gibi isimlerin de olduğu 400 kadın katıldı. Kadınlar Günü etkinliği için giderken trafik kazasında hayatını kaybeden 7 kadın için başsağlığı dileyen Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

- KADINSIZ OLMAZ: Gelişen model ülke olan Türkiye’yi zeki başarılı hanım efendilerle birlikte inşa ediyoruz. Kadınların her alanda muvaffak olabileceğine inanıyoruz. Kadının istismar aracı olarak kullanılmaması için en büyük mücadeleyi Ak Parti iktidarı olarak verdik. Kadının ekonomik gücü sosyal statüsü ne olursa olsun biz iyi biliyoruz ki kadın bir toplumun kilit taşıdır. Kilit taşı sarsıldığı zaman toplum da sarsılamaya ve tehlike çanları çalmaya başlar. Hiçbir makam annelikten üstün değildir. Cumhuriyet, Meclis, demokrasi, iş dünyası, kültür ve sanat hayatı kadınsız olmaz. Samimiyetimizin karşılık bulduğunu da görüyoruz. Partimizin kadın kolları 4,5 milyona ulaşan üye sayısı ile dünyanın en büyük kadın kolları teşkilatıdır.

Haberin Devamı

- KAOS OLMASIN DİYE: Türkiye ekonomik kriz ve kaos günlerine dönmesin diye gecemizi gündüzümüze kattık. IMF kıskacındaki ülkemizi başı dik hale getirdik. Türkiye’yi model bir ülke haline getirdik. Şehir hastaneleri, limanlar daha birçok eser, hepsi Türkiye’nin geleceği, evlatlarımızın müreffeh bir ülkede yaşaması için hizmetleri hayata geçirdik. Millet takdir etti 15 yıl bizimle yürüdü. Küresel ekonomik kriz döneminde Cumhurbaşkanımızın çağrısına destek olan milyonlar ekonomiye destek oldu. Ekonomideki dalgalanmayı sakinleştirdik. Borsamız dün son 25 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Güzel işler  evet ile başlar

- KADINSIZ DEMOKRASİ OLMAZ: Kadınsız demokrasi olmaz dedik. Önümüzde 16 Nisan’da yapılacak referandum var. Çocuklarımızın geleceğini onların daha müreffeh ülkede iyi gelecek sağlamaları için bir oylama gerçekleşecek. Güzel işler evet demekle başlar. Evlenirken ‘evet’ diyoruz. Eğlenceye giderken, seyahate giderken ‘evet’ diyoruz arkadaşlık kurarken ‘evet’ diyoruz. ‘Hayır’ kendisi soğuk bir kelime reddetmek, ‘hayır’ demek insan fıtratına uygun bir şey değil. Evet’te bereket var. Hayırdan hayır gelmez diyorum. İşin latifesi bir tarafa, bu kadar hanımefendiyi bir arada bulmuşken, değişik bir kompozisyon var akademisyen, engelli, ev hanımı, iş kadını, muhtarlar, toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği bir Türkiye var. Bu fırsatı kolay kolay bir daha elde edemem. Siyasetçiler, vekiller bakanlar var.

Haberin Devamı

İlk kadın eylemi İzmir’de oldu

- YÜZDE 51’İ KADINDI: Kadın hakları konusunda İzmir kadınlarının bir farkı var. İzmir’de kadınlar 1828 yılında ilk kadın eylemini gerçekleştiren il İzmir, ilk eylemi yapan da İzmirli kadınlar. Nasıl olmuş; ekmek fiyatlarına; Osmanlı dönemi, zam yapılmış. Erkekler protesto etmişler, ses seda yok. İş kadınlara düşmüş, kadınlar protesto edince ekmek zammı iptal edilmiş. İzmirli kadınların gücünü de görüyoruz. Kadının da erkeğe, erkeğin de kadına ihtiyacı var. Biraz eşitlik yönünde kadınların yükünün daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kadınlar erkeklerle çalışıyor, erkekler mesai bitince işler bitiyor, kadınlar mesaiye devam ediyor. Yemekti, çocuklardı sizin bir de ekstra işleriniz var. Ben İsveç’te sağ olsun bizim hanım o zaman izin verdi, 2 sene kaldım. Üniversite okuduk. Orada bir adet var; kadınlarla erkekler işleri sıraya koymuşlar. Bulaşık, bir gün hanımefendi bir gün bey yıkıyor. Yemek, temizlik işleri böyle. Bunları dileyince artık sesimizi çıkaramadık. Bizim kadınlarımızın böyle de farkı var. Cephede savaş olur kadınlar en önde. 15 Temmuz’da meydanlara inen kadınların yüzde 51’i kadındı. Evinde oturacak ev işi yapacak demiyor. Demokrasisine de bayrağına da ülkesine de sahip çıkıyor. Evladına gözü gibi bakıyor. İyi ki varsınız.