Siyaset İslamköy'den çağrı var

İslamköy'den çağrı var

07.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İslamköy'den çağrı var

İslamköyden çağrı var


Demirel şokuyla sarsılan İslamköy'de "Artık emekli olsun" diyen de var, "Buraya gelsin başımızın üstünde yeri var. Politikaya dönme hazırlığını da burada yapsın" diyen de...


       Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeniden seçilmesine olanak sağlayan Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmemesi doğum yeri İslamköy'de şok etkisi yarattı. "Bizim tanıdığımız Süleyman, kendine yapılanların hesabını sorar" diyen İslamköylüler, "Yanlış yapıldı. Demirel'in emekliliği kabulleneceğine inanmıyoruz. Politikaya dönme hazırlığını İslamköy'de yapsın. Buraya gelsin her şeye yeniden başlasın. Başımızın üstünde yeri var" dedi.
       Isparta'daki parti il başkanları şu görüşleri dile getirdi:
       * Süleyman Şener (DYP): Çok üzüldüm. Isparta yatırımlarda sahipsiz kaldı. İktidarda bulunan üç milletvekilimiz Demirel'in yerini dolduracak mı zaman gösterecek. DYP olarak bizim doğal liderimizdir. Böyle ayrılmasını içimize sindiremiyoruz.
       * Erdoğan Cıbaoğlu (MHP): Isparta'nın yetiştirdiği gururumuz büyük devlet adamının görevinin uzamaması Isparta için büyük kayıp. Isparta'da büyük yatırımlarda imzası vardır. Cumhurbaşkanlarının süresini Anayasa belirlemiştir. Herkesin iradesine saygı duyuyoruz.
       * Necmettin Akşahin (DSP): Hem Türkiye hem de Isparta açısından büyük kayıp. Bu gibi değerlerin zamanla iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Isparta için kayıp. Cumhurbaşkanlığı döneminde de başarılı ve tarafsız oldu. İmzasına sahip olmayan milletvekillerini kınıyorum.
       * Baki Songür (ANAP): Isparta ve Türkiye için büyük kayıp. Isparta'ya son 10 yılda hizmetlerin bilinci içindeyiz. Isparta bu eksikliğin özlemini yaşayacak. Ispartalı ve partili olarak çok üzüldük.
       * Cevat Gencay (FP): Isparta'daki yatırımlarda imzası var. Parti olarak baştan beri tavrımız bellidir. Cumhurbaşkanı gibi büyük makamların uzlaşarak netice alınmasından yanaydık, ama koalisyonu teşkil eden partiler buna yanaşmadı.
       Eflatun Gürbüz (CHP): Parti olarak yasaların kişilere göre değiştirilmesinin doğru olmadığı kanısındayız. Bu nedenle Meclis kendi içinden veya dışından bir cumhurbaşkanı seçebilir. Demirel iyi bir devlet adamı. Aslında hiç aday olmamalıydı. Kendisine akıl danışılan bir insan olarak köşede durmalıydı.
       Hemnşerileri ise şu görüşleri dile getirdi:
       * Yaşar Gündoğdu (Yeni Cami Mahallesi Muhtarı): Demirel çocukluk arkadaşım. Yapısını çok iyi bildiğim için kolay kolay pes etmeyeceğini tahmin edebiliyorum. En kısa zamanda ülke yönetiminde yeniden söz sahibi olacaktır.
       * Hayriye Güneş (Akrabası): Demirel'e yanlış yaptılar. O Türkiye için gecesini gündüzüne katıp çalıştı. Sonra da istenmedi. Bunu unutmayacaktır. Demirel gibi kişiler kolay gelmiyor. Onun ölünceye kadar devlet yönetiminde olmasını istiyoruz.
       * Ramazan Bozkurt (Çiftçi): Çok yoruldu. Artık biraz köşeye çekilip dinlenmesi lazım. İster Güniz Sokak'taki evinde dinlensin, isterse gelsin İslamköy'de yorgunluğunu atsın. Bana göre bir müddet köşesine çekilsin.
       * Azize Boğaz (Evkadını): Demirel sürekli çalıştı. Hiç yoruldum demedi. Daha önce onun yanında olanlar şimdi arkasından oy kullandılar. Hemşerisi olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Gelmek isterse İslamköy'deki her evin kapısı ona açık.
       * Yücel Meydan (Esnaf): Demirel'in bir seçimle pes edeceğine inanmıyorum. 6 kez gidip 7 kez dönen bir insan 8. kez dönüşü de başarır. Bir köşeye çekilip emekliliği kabulleneceğini zannetmiyorum. Kısa süre sonra aktif politikada yeniden kendisini gösterecektir.
       * Galip Duman (Çiftçi): Çocukluğumuz birlikte geçti. Daha sonra kendisini devlete adadı. Biz de hemşerisi olarak onun çalışmalarını takip ettik. Demirel'le aynı köyden olmanın gururunu yaşıyorum. Her şeye yeniden başlayacağına inanıyoruz.
       * Adil Ünlü (İşçi): Demirel mutlaka aktif politikaya dönecek. "Kimse beni emekli edemez. Toprakla çiçekle uğraşmamı beklemesinler" diyerek bundan sonra yapacaklarıyla ilgili ipucu verdi. Aktif politikaya yeniden dönecek. Eğer biraz dinlenmek ve buna hazırlanmak için İslamköy'ü seçerse kapımız her zaman onlara açık.
       * Hasan Aydoğdu (Çiftçi): Ona reva görülenin büyük bir hata olduğuna inanıyorum. Onun gibisini bulabileceklerini zannetmiyorum. Bundan sonra yeni cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye'yi sıkıntıya sokacaklar. Ama Demirel bir köşeye oturup yıllarca emek verdiği Türkiye'nin kötüye gitmesini seyretmeyecek.