Siyaset ‘Hazinedar üzerine kumpas kuruldu’

‘Hazinedar üzerine kumpas kuruldu’

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı’nın Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı görevden almak için soruşturma kararı verdiğini ancak ‘soruşturmaya aradığı gerekçeyi’ bulamadığını iddia etti

‘Hazinedar üzerine kumpas kuruldu’

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar üzerine kumpas kurulduğunu iddia etti. Tezcan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında tukulu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılandığı davaya ilişkin olarak, “Bugün tutuklama ile ilgili inceleme görüşmesi yapılacak tutukluluğu gözden geçirilecek, karar verecekti. Bu kararı beklerken dün gece yarısı mahkeme heyeti değişti.
Mahkeme başkanı değiştirildi. Yeni heyete gece yarısı göreve getirilen sabah tutukluluk ile ilgili koca dosyayı nasıl incelediyse, sabah tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu tahliyeyi önleme operasyonudur” dedi.
Bülent Tezcan, şunları kaydetti: “İkinci bir konu bir başka kumpas. Bu iktidar kumpaslar iktidarıdır. Bir yeni kumpas da şimdi Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar üzerine kurulmaktadır. Belediye başkanlarımıza yönelik hesaplarını biliyoruz buna karşı kararlı mücadele yürüteceğiz. Teslim olamayacağız, korkmayacağız.
‘Kumpaslar iktidarı’
Kirli pazarlık önerilerinizi kabul etmedik, etmeyeceğiz. Şimdi bu kirli kumpasın belgesi çıktı. İçişleri Bakanlığı’nın Murat Hazinedar’ı görevden almak için ihtiyaç duyduğu soruşturma ve kovuşturmaları tespit edememiş bulamamış İstanbul Valiliği. Yani İçişleri Bakanlığı, uzaklaştırma kararını vermiş, gerekçe arıyor. İçişleri Bakanlığı, hükümet kumpas kurarken suç üstü yakalanmıştır. Belediye başkanlarımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur.
Bu Ataşehir Belediye Başkanı’na yönelik uygulamanızın da kumpas olduğunun bir delilidir. Bakanlıktan çıkmış, hükümet kumpasına dönüşmüştür.” 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün son KHK’ya ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Tezcan, “Sayın Gül, sorumlu bir devlet adamı ifadesi ile tehlikeye işaret etmiştir” dedi.

CHP liderinin kızından mektup

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu, Ataşehir’deki 75 metrekarelik dairesine 100 bin dolar TL karşılığı talip olan Güneş gazetesine mektupla çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, mektubunda, “Yaptığınız manşetle sanırım babamı köşeye sıkıştırabileceğinizi düşünme hatasına kapıldınız. Sahibi olduğum gayrimenkulün satışı durumunda doğacak gelir vergisi, harç ve masraflar tarafınıza ait olmak üzere 100 bin ABD doları karşılığı Türk Lirası’na daireyi size satmaya hazır olduğumu bildiririm. Adalar manzaralı olmayan evimde güle güle oturmanızı temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na bir dava daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun, 22 Aralık 2017’de TBMM’deki basın açıklamasında ve 24 Aralık 2017’de CHP’nin Eskişehir İl Kongresi’ndeki konuşmasında, Erdoğan’a yönelik kişilik haklarını ihlal edici mahiyette, fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu ifade edildi. l ANKARA Milliyet