Siyaset 'Her şey zamanında zemininde yapılacak'

'Her şey zamanında zemininde yapılacak'

23.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçim yaklaştıkça iktidarın politikalarında çark ettiğini belirten Öztrak, altılı masanın adayına ilişkin de “Kimse merak etmesin, süreç tıkır tıkır işliyor, Ortak cumhurbaşkanı adayımız altılı masada belirlenecek” dedi.

Her şey zamanında zemininde yapılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin, “Seçim kararı alınsın, eğer isim çok merak ediliyorsa isim o zaman açıklanacağı defalarca söylendi. Hiç kimse merak etmesin. Her şey zamanında ve zemininde yapılacaktır. Daha önce taahhüt edildiği gibi. Süreç tıkır tıkır işliyor, işlemeye de devam edecek. Ortak cumhurbaşkanı adayımız altılı masada belirlenecek” dedi.

Haberin Devamı

Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde dün MYK gündemiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

ÇARK EDİYOR: Türkiye hızla seçim sathı mailine giriyor. Saray, seçim yaklaşırken, dış politikada çark üstüne çark ediyor. Dün dost dediklerine, bugün düşman, dün düşman dediklerine, bugün dost diyorlar. Erdoğan ekonomide de çark üstüne çark yapıyor. Ekonominin lastiğini patlattı. Şimdi yama üstüne yama yaparak arabayı yürütmeye çalışıyor. Ama lastik artık yama tutmuyor.

PARAYA SIKIŞTI: “Ben görevde olduğum müddetçe, İsrail ile olumlu bir şey düşünmem” diyen Erdoğan, çark etti, tüm dediklerini yutmak zorunda kaldı. Seçimler yaklaşırken de İsrail’le ilişkileri, yeniden büyükelçilik seviyesine çıkardı. Erdoğan’ın dış politikada çark üstüne çark ettiği, bir başka adres ise Mısır... Yine dış politikada bir başka çark edilen ülke, Birleşik Arap Emirlikleri... Yine Suudi Arabistan Veliaht Prensi’yle yaşananlar. Erdoğan paraya sıkışınca, Körfez şeyhleri, emirleri için, dün söylediği ne kadar ağır söz varsa, bugün hepsini bir güzel yalayıp, yuttu.

Haberin Devamı

ERGEN ROMANTİZMİ: Erdoğan’ın gerçeklikten kopuk ergen romantizminin ve ideolojik bağnazlığının, ülkemize en ağır bedel ödettiği adres ise Suriye oldu. Ama bugün yine çark etti; şimdi “Devletler arasında hiçbir zaman, siyasi diyalog veya diplomasi kesilip, atılamaz” diye, bize ahkâm kesmeye kalkıyor. Daha düne kadar, “Suriye’nin geleceğinde Esed yok” dediğini unutmuş. Şimdi; “Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok” diyor. 11 yılın sonunda “Kızıl elma” unutuldu, gitti. Şimdi Erdoğan “Kalleş Esed” dediği, Suriye Devlet Başkanı’na, yine “Kardeş Esad” demeye hazırlanıyor. Kimin telkiniyle? Putin’in telkiniyle.

ÇİÇEK’İN AÇIKLAMASI: Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek de; “Siyasette adama, kirlettiği testiden su içirirler” diyerek, durumu güzel özetlemiş. Bugün Erdoğan’a, İhvân-ı Müslimîn rüyasına sala verdiriyorlar. Bu uğurda söylediği ne varsa, yutturup, yediriyorlar.

TOPAL ÖRDEK: Artık Erdoğan siyaseten topal ördektir. Seçimler yaklaşırken, paraya ihtiyacı vardır. Dış politikada bir başarı hikâyesine ihtiyacı vardır. Şimdi müzik kutusu gibi, kim parayı verirse, onun şarkısını çalmaya başlamıştır. Bu kadar çark, sağlığa da zararlıdır. Omurgası olanın, belini kırar. Bu kadar çark itibar kazandırmaz. Ancak insanı çarkçı başı yapar. Kimse artık bu gidici olduğu belli yönetimin zaafiyetini kullanıp, kalıcı olmayacak tavizler koparmaya kalkmasın.

Haberin Devamı

GÖSTERMELİK İNDİRİM: Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde, göstermelik 20-30 kuruşluk indirimlerle, milletin gözünü boyamaya çalışıyorlar.

TIKIR TIKIR İŞLİYOR: (“Altılı masada dün cumhurbaşkanı adayı ismi gündeme geldi mi?”): Seçim kararı alınsın, eğer isim çok merak ediliyorsa isim o zaman açıklanacağı defalarca söylendi. Süreç gayet güzel işleyecek, seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü, seçim sonrası tüm süreçlerde dün birlikte yol yürüme kararı çıkmıştır. Hiç kimse merak etmesin. Her şey zamanında ve zemininde yapılacaktır. Daha önce taahhüt edildiği gibi. Süreç tıkır tıkır işliyor, işlemeye de devam edecek.

Haberin Devamı

MASA BELİRLEYECEK: (İYİ Parti İstanbul İl Başkanı’nın cumhurbaşkanı adayı konusundaki acıkmalarının sorulması üzerine): Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak seçilmiştir. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız gibi üstün hizmetler vermektedir. Dün bir defa daha kuvvetli bir şekilde altı çizildiği gibi milletimiz emin olsun ortak cumhurbaşkanı adayımız altılı masada belirlenecektir. Herkesin cumhurbaşkanı olacaktır.

‘Oy çuvallarının da üstünde yatacağız’

(“İçişleri Bakanlığı, DEVA ve Zafer Partisi arasında sığınmacı seçmen tartışması yaşanıyor, bu tartışmaya CHP nasıl bakıyor?”): Kimsenin endişesi olmasın, biz sandıklara sahip çıkmaya kararlıyız, seçmen listelerini tek tek inceleyeceğiz, gerekirse Türkiye’nin her yerinde bundan önceki son seçimde olduğu gibi oy çuvallarının da üstünde yatacağız.