Siyaset ‘İçişleri Bakanı mızıkçılık yapıyor’

‘İçişleri Bakanı mızıkçılık yapıyor’

03.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin imzasıyla çıktığını belirterek, “Bu dakikadan sonra kadına kalkan her elde, istismara uğrayan her çocukta, Erdoğan şahsım hükümetinin iki cihanda da sorumluluğu var” dedi.

‘İçişleri Bakanı mızıkçılık yapıyor’

Öztrak, Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Vakfı’na kurban bağışı izni verilmediği iddiasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamayı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Mağdura yatıyor’

“Bayram vakti bir kilo kavurma girsin diye belediyelerimiz uğraşıyor. Bunu da engellemeye çalışıyorlar. Tepkiler üzerine buna izin vermişler ondan sonra da İçişleri Bakanı çıkmış mağdura yatmaya kalkmış. ‘Ben dünyanın en kötü adamıyım değil mi?’ diyerek, basın mensuplarının önünde vicdan yapıyor. Siz niye yasaklıyorsunuz kurban bağışlarını İstanbul Belediyesi’nin vakfına? Bunu bir açıklayın. Ama yanıt vermek yerine mızıkçılık yapıp mağdura yatıyorsunuz. Bu yanıt yaptıklarının ve söylediklerinin hesabını veremeyen bir yöneticinin ruh halini yansıtmaktan başka bir işe yaramıyor.” 

Öztrak’ın gündeme ilişkin diğer açıklamaları şöyle

SATMADINIZ, PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ: Sakarya Tank Palet Fabrikası’nı Katarlılara peşkeş çektiler. Ne diyor büyüklerimiz tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır. Erdoğan, Tank Palet Fabrikası’ndaydı. Çıktı, “Tankı paleti sattılar diyen yalan söylüyor” dedi. Ne satması, biz satmaktan hiç bahsetmedik. Biz ‘peşkeş çektiniz’ dedik, peşkeş...

Haberin Devamı

SARAYIN BÜYÜSÜ: Sayın Bahçeli, şu sarayın büyüsünden bir kurtulun. Kapitülasyonlar Lozan’da yırtılıp atıldı. Bu devletin kurucu babaları, siyasi bağımsızlığımız kadar, iktisadi bağımsızlığımızın üzerine de titredi. Bir kez daha ilan ediyoruz. Bizim iktidarımızda, talan İstanbul’a tek kuruş çalışmayacak. Milletten söke söke alınanları da hukukun gerektirdiği biçimde söke söke geri alacağız. Hepsini milletimize geri vereceğiz.

‘Siyasete alet olmayın’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Vakfı’na kurban bağışı toplamak için izin vermediğini öne sürerek, “Bu kötülüğü 132 bin aileye yapıyorsunuz” ifadesini kullandı.

İmamoğlu’nun iddiasının ardından İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İstanbul Vakfı’nın kurban yardımı toplama talebine izin verildiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara’da katıldığı Yarın Çok Genç Olacak Projesi programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu’nun iddialarını değerlendiren Bakan Soylu, basın mensuplarına “Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim. Şimdi çok güzel bir etkinlikten çıktık. Ne olursunuz siyasete alet olmayın” dedi.