Siyaset İkimizin maaşı aynı

İkimizin maaşı aynı

11.08.2010 - 01:13 | Son Güncellenme:

O muhterem babası T.C. Başbakanına ‘kalpazan’ diyecek kadar edebi ve erkanı çiğneyen oğluna, “eline, beline, diline sahip ol” demez miydi?

İkimizin maaşı aynı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez “Bay Kemal” diye hitap ettiği CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, “kılavuzu karga, o yüzden sıkıntısı çok büyük” sözleriyle eleştirirken, “O muhterem babası T.C. Başbakanına ‘kalpazan’ diyecek kadar edebi ve erkanı çiğneyen oğluna “eline beline diline sahip ol” demez miydi” diye sordu.
Geceyi Rize’nin Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi’ndeki evinde geçiren Başbakan Erdoğan öğle saatlerinde ilçe merkezine indi ve hemşerileyle bir süre sohbet etti. Oyuncak ve diş macunu dağıttığı çocuklardan dişlerini fırçalama sözü alan Erdoğan ’a eşlik eden kızı Sümeyye Erdoğan da çevredeki kadınlarla sohbet etti. Erdoğan ’ın gezisinde oğlu Bilal Erdoğan da bulundu.
Partinin seçim otobüsüyle Rize Cumhuriyet Meydanı ’na gelen Erdoğan ’ın yanında Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Faruk Özak ve milletvekilleri de yer aldı. Yaklaşık 20 bin kişinin bulunduğu meydanda “Rize dostuna dost, kardeşine kardeştir. Ama gerektiğinde Karadeniz gibi coşmayı da bilir, Kaçkar gibi kükremeyi de bilir” diyen Erdoğan şöyle konuştu:

Fazladan 280 lira alıyorum
“Bay Kemal’in rahmetli babası bugün hayatta olsa, Ergenekon terör örgütüne avukatlık yapan oğluna ne derdi? O muhterem babası Türkiye Başbakanı ’na kalpazan diyen oğluna, ‘Eline diline beline sahip ol’ demez miydi? Yoksa Bay Kemal’in muhterem babası ‘Evladım CHP ’ye genel başkan olmuşsun ammaaa ’ mı derdi? Her yerde benim maaşımı anlatıyor. İkimiz de aynı maaşı alıyoruz. Sen memur, ben işçi emeklisiyim. Başbakan olmam sebebiyle aldığım artı para ne biliyor musunuz? 280 lira. Başbakanlık makamı sebebiyle aldığım para bu. Milletvekili ve emekli maaşım var bir de. Gizlememe gerek yok ki: Abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. ”

Haberin Devamı

İkimizin maaşı aynı

Adı bir süre önce ‘Sorunun çözümü için Kürtlerden kuma alın’ polemiğiyle gündeme gelen ve ihraç istemiyle Ak Parti Disiplin Kurulu ’na sevkedilen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da mitingdeydi. İsmi anons edilince sahneden halkı selamladı.

‘CHP’yi kendileri karıştırıyor’
CHP’yi karıştırmak için dışarıdan birilerine ihtiyaç olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Kendileri zaten o işleri yapıyorlar. Yeni Genel Başkan Eski Genel Başkanı evinde ziyaret etti o malum kaset olayından sonra, evinde ziyaret ettikten sonra, çıktı açıklama yaptı ’aday değilim’ dedi bir gün sonra baktık ki ’adayım’ dedi. Niye? Emir büyük yerden geldi, memur ya, onun memurluğu böyle, CHP zihniyetinin memuru. Bu nasıl dürüstlük? Ha şimdi iş meydana çıktı. O kaseti, CD oyununu hazırlayanlar da ortaya çıktı.
“Bu CD’ler, kasetler siyasette maalesef rezalet” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eğer siyasete soyunan, içine giren, hele hele bu temsil makamlarında olanlar ahlaki yönden bozulmuşsa, eğer bu ahlaki yönden bozulanlar da hala siyaset yapıyorsa, bu milletin değerleriyle bunlar çatışıyorsa benim milletim ahlak yoksunu olan bu türlerini herhalde barındırmayacaktır.
Hele hele hanım kardeşlerimin bu türlerine en büyük dersi sandık başında vermesi gerekir diye inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Menderes’i burada konuşturmamışlardı’
Başbakan Erdoğan, Trabzon Atatürk Alanı’ndaki mitingde sözlerine Trabzon türküsünün ‘Oy Trabzon Trabzon, içun kalayli kazan. Sevdali günlerumde geldi çatti Remezan’ sözlerini söyleyerek başladı. Erdoğan, yıllar önce Adnan Menderes’in bu meydanda provokasyonla konuşturulmadığını söyledi. Erdoğan, “O da kalktı Trabzon belediyesinin balkonuna çıktı ve oradan ‘Yeter, söz milletindir’ diye haykırdı. 2002 yılı Eylül ayında aynı balkondan Trabzon’a ben de seslendim. Ben de aynı noktadan hareketle, ‘Yeter söz de milletin karar da milletindir’ demiştim. O çağrı hamdolsun tüm Türkiye’ye ulaştı” dedi.

Başbakan Erdoğan ne maaş alıyor?
Milletvekilleri halen, yüzde 4.5’lik artışla 10 bin 300 lira maaş alıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aylık gelirine ise, emekli maaşı ve Başbakanlık tazminatı da ekleniyor. 2000 yılında SSK’dan Emekli olan Erdoğan, Mart 2003’te Siirt Milletvekili seçilerek TBMM’ye girince emekliliği donduruldu. Erdoğan Şubat 2006’da bu kez Emekli Sandığı’ndan emekli olarak aylık almaya hak kazandı. Başbakan Erdoğan’ın aylık geliri, tüm kalemler eklendiği zaman yaklaşık 10 bin 600 lirayı buluyor.