Siyaset İktidara gelince hesap soracağız

İktidara gelince hesap soracağız

21.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kırşehir’de Başbakan Erdoğan’a yine 17 Aralık operasyonu üzerinden yüklendi. Bahçeli vatandaşları da yerel seçimlerde sandığa gitmeye çağırdı

İktidara gelince hesap soracağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iktidara gelmeleri halinde bugünkü iktidardan hesap soracaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan’a seslenen Bahçeli, “’Bugün için kendini kurtarabilirsin. Ama Cenabı Allah lütfedip MHP iktidar olduğunda bütün bunların hepsini masanın üstüne kor, yedi sülalenden bunun hesabını sorar. Yüce Divan’a gitmekten başka çıkış yolunuz olmaz” dedi.
Seçim çalışmaları için geldiği Kırşehir’in Kaman İlçesi’nde Bahçeli ilk olarak belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkan ve MHP başkan adayı Erhan Talu ile bir süre görüşen Bahçeli, daha sonra belediye önünde kurulan platformdan halka seslendi.
Türkiye’yi il il dolaşarak 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önemini anlattığını kaydeden Bahçeli, vatandaşlardan 30 Mart pazar günü yapılacak yerel seçimlerde mutlaka sandığa gitmesini istedi. Bahçeli, “Sandığa giderek yüksek katılımla milli iradeyi orada oluşturmalısınız. Mazeret öne sürerek sandığa gitmemek, bu başlangıcı engelleyebilir. Hepimiz sandığa gitmeyi başarmalı, vicdanen muhasebemizi yaparak, gelişmeleri bilerek ve anlayarak tercihlerimizi ortaya koymalıyız” dedi.
Başbakan’ın yolsuzluk ve rüşvet üzerine her şeyi kapatmak istediğini, dillendiren herkesi kendisine komplo yapan vatan haini ilan ettiğini söyleyen Devlet Bahçeli şöyle konuştu:
“65 gündür söylediği bu. Demiyor ki, ‘bu bu kadar yayılmış halkım bunu konuşuyor gazeteler bunu yazıyor, bunları kapatacağımız yerde bu millet beni yüzde 51 ile iktidara getirdi, sorumluluğum var. Milletin sorunlarını çözemedim, ama hükümetimle ilgili yolsuzluk konuşuluyor, bunu önlemem lazım.’ Savcı ve yargı mensuplarını azarlayıp kıyım yapacağın yerde ’Gelin bakalım mahkemelerin değerli savcı hakim ve üyeleri kolluk kuvvetleri olarak emniyetin tamamını görevlendiriyorum. Yolsuzluk ve rüşvetin köküne kadar gidin nereye kadar dayanırsa dayansın. Diyerek babalık yapamıyor. Çünkü oğlu var. Oğlunun babası ama, Türkiye’deki hiçbir Bilal’in babası olamıyor. Oturdukları zaman da devlet baba diyorlar. Hayır öyle de değil. İşte gördünüz durumu Şimdi kalkmış herkesi suçluyor.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bugün için kendini kurtarabilirsin. Ama Cenabı Allah lütfedip MHP iktidar olduğunda bütün bunların hepsini masanın üstüne kor, yedi sülalenden bunun hesabını sorar. Yüce Divan’a gitmekten başka çıkış yolunuz olmaz. Zaten sürekli havada ve havaalanında dolaşıyorsun. Gitmediğin ülke kalmadı. Oralardan bir yer beğenmişsen oraya da kaçıp gitmeye çalışabilirsin. Ama nereye gidersen git bu millet iradesi kulağından tutar Ankara’ya getirir. bunun hesabını senden sorar. Hepiniz diyorsunuz bu olabilir mi acaba. MHP bunu yapabilir mi? İsterseniz bir deneyin bakalım nasıl olacağını göreceksiniz. Denemenin ilk işareti 30 mart, sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var.”