Siyaset İl il gezip nabız yoklayacaklar

İl il gezip nabız yoklayacaklar

22.05.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yürütme kurulunda CHP’li eski milletvekilleri Yılmaz Ateş, Şahin Mengü ile akademisyon Suay Karaman gibi isimlerin bulunduğu CHP Ulusal Birlik Kadro Hareketi il il dolaşacak ve cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine ilişkin nabız yoklayacak.

İl il gezip nabız yoklayacaklar

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Milliyet’e konuşan Hareket Sözcüsü Yılmaz Ateş, yaz boyunca il ziyaretlerinde bulunacaklarını, hareketin görüşlerini vatandaşa anlatacaklarına işaret ederek, “CHP sürekli oy kaybediyor. İktidarın oyu düşüyor ama muhalefet kanadının da oyu düşüyor, yükselmiyor. Biz doğru politikaları parti tabanına, vatandaşa anlatacağız. İllere gideceğiz, bunları konuşacağız” bilgisini verdi. Yapacakları ziyaretlerde cumhurbaşkanı adayının “kim” ya da “kimler” olması gerektiği konusunda vatandaşın görüşünü de alacaklarını ifade eden Ateş, şunları kaydetti: “Bu çalışmalarımızda soracağız; cumhurbaşkanı size göre kim olmalıdır, parti içinde, parti dışında, cumhurbaşkanı her parti kendi adayını mı çıkarmalıdır, yoksa her ittifak kendi içinde bir aday mı belirlemelidir, nasıl yaklaşıyorsunuz, örgütlerin, partililerin, sade vatandaşların bu konudaki görüşleri önemli.”

Haberin Devamı

‘Alternatif yok’

Ateş, “Biz gidip de alternatif bir cumhurbaşkanı adayı sunmayacağız; ‘Ne görüyorsunuz, nasıl biri cumhurbaşkanlığı yapabilir?’. Türkiye’nin koşulları belli, kararın sahibi vatandaş, vatandaşın da görünüşünün ne olduğunu sadece Ankara’dan değil, Anadolu’dan da görmek lazım.”