Siyaset 'İlk hedef hasar tespiti'

'İlk hedef hasar tespiti'

14.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, Demokrat Parti Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Saadet Partisi Ekonomik İşler Başkanı Sabri Tekir’den oluşan Kurumsal Reformlar Komisyonu dün düzenlediği basın toplantısıyla hazırladığı raporunu kamuoyuna açıkladı.

İlk hedef hasar tespiti

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Raporda iktidara gelinmesi halinde yapılacaklar özetle şöyle sıralanıyor:

Haberin Devamı

- İktidara gelir gelmez, ilk işimiz Cumhurbaşkanına bağlı, seçkin, liyakatli ve deneyimli denetim personeli ve uzmanlardan, bir Durum ve Hasar Tespit Komitesi oluşturmak olacak. Komite kurumlardan veri ve bilgi temini noktasında tam yetkiyle donatılacak. Komite, veri kalitesiyle ilgili sorunları, kamu zararlarını, riskleri ve açık-gizli tüm yükümlülükleri hızla Cumhurbaşkanı’na raporlayacak.

- İktidara gelir gelmez Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplanacak. Konsey Başkanı; geçiş döneminde Cumhurbaşkanı, parlamenter sisteme geçildiğinde ise Başbakan olacak. 

- Strateji ve Planlama Teşkilatı, tüm kesimleri kapsayacak bütüncül bir yaklaşımla, ulusal, bölgesel ve sektörel bazda strateji, reform, plan ve programları hazırlayacak.

Haberin Devamı

- Kamu kuruluşları arasındaki koordinasyon ve ilgili paydaşların kurumsal bir yapıda karar süreçlerine katılımı YPK vasıtasıyla sağlanacak.

- TCMB, temel görevi olan fiyat istikrarına odaklanacak, finansal istikrara da katkı yapacak şekilde faaliyetlerini yürütecek. Merkez Bankası’na fiyat ve finansal istikrar dışında sorumluluklar yüklenmeyecek. Merkez Bankası bağımsızlığına müdahaleye ve yetki-sorumluluk çatışmasına yol açan, hiçbir işlevselliği bulunmayan Fiyat İstikrarı Komitesi kaldırılacak. TCMB’nin merkezi Ankara’da olacak. Bankanın Ankara’ya taşınma süreci mümkün olan en kısa sürede sağlanacak. Banka Kanununa aykırı biçimde Ankara dışına taşınma işlemleri ve bu işlemler sonrasında uğranılan kamu zararı idari ve hukuki denetime tabi tutulacak ve zararlar ilgililerine rücu edilecek.

Akşener’den ziyaret turu

İlk hedef hasar tespiti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Akşener önce, DP Genel Merkezi’nde

 Genel Başkan Uysal’la görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret, yaklaşık 1 saat sürdü. Akşener daha sonra SP lideri Karamollaoğlu’nu makamında ziyaret etti. -ANKARA DHA