Siyaset ‘İmamlara itirazımız olmaz’

‘İmamlara itirazımız olmaz’

26.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kamu görevlisi listesine imamları da eklediği iddialarına ilişkin, “İmamlar da 657 sayılı Kanun’a tabi devlet memurlarıdır. Dolayısıyla bizim bir itirazımız olmaz” ifadelerini kullandı.

‘İmamlara  itirazımız olmaz’

Öztrak, dün CHP Genel Merkezi’ndeki basın toplantısında İstanbul seçimini değerlendirdi. YSK’nın kararını eleştiren Öztrak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Kılıf uyduramadı’

“YSK, 16 gün uğraştı ancak çalınan minareye bir türlü kılıfı uyduramadı. Sarayda yazıldığı belli olan gerekçesiz bir kararla 1950’den bu yana oluşan tüm seçim hukuku ve içtihatlar çöpe atıldı. 6 Mayıs’ta açıklanan kısa kararda seçimin iptal gerekçesi sandık kurullarında memur üyelerin eksikliğiydi. Biz de gerekçeli kararda bunun seçim sonuçlarını nasıl etkilediği konusunda delillerin yer almasını bekliyorduk. Ama bunun yerine bir takım korsan ifadelerle karşılaştık. Bir gün sonra AK Parti’nin ‘seçim neden iptal edildi’ başlıklı broşürü İstanbul’da tedavüle sokuldu.” Bu broşürde yer alan ilk maddenin gerekçeli karara aynen yazıldığını belirten ztrak, “250 küsur sayfa karar yazılmış, önemli kısmı muhalefet şerhi, 200 sayfası tespit. Topu topu 12 sayfa var onu da yedi üye yazamamış. Çünkü minareye kılıf bulamamışlar. Saray yazmış, bunlar da imzalamışlar. Bu alenen sandık darbesidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öztrak, YSK’nın kamu görevlisi listesine imamları da eklediği iddialarına ilişkin soruya ise “İmamlar da 657 sayılı Kanun’a tabi devlet memurlarıdır. Dolayısıyla bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz” yanıtını verdi.