Siyaset İnsanlık İsrail’e karşı birlik olmalı

İnsanlık İsrail’e karşı birlik olmalı

18.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Papa Fransuva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Filistin’de bir vahşet yaşandığını dile getiren Erdoğan, İsrail’in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil, tüm Müslümanlar, Hıristiyanlar ve insanlık olduğunu vurguladı.

İnsanlık İsrail’e karşı birlik olmalı

ANKARA Milliyet - Mescid-i Aksa’ya ve Kutsal Kabir Kilisesi’ne erişimi engelleyen, ibadet özgürlüğünü kısıtlayan, Filistin topraklarında masum sivilleri katleden işgalci İsrail’in insanlık onurunu da çiğnediğini vurgulayan Erdoğan, İsrail’in müsebbibi olduğu bu vahşetin bölgesel güvenliği de tehdit ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, İsrail’in Kudüs’ün statüsünü de ihlal eden hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarına bir an evvel son verilmesi, kutsallara saldırmakta beis görmeyen işgalci İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini söyledi.  Uluslararası camianın İsrail’e hak ettiği caydırıcı tepkiyi ve dersi vermesi ve bu yönde somut adımlar atması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye olarak tüm gayretlerini bu noktaya teksif (yoğunlaştırma) ettiklerini, BM başta olmak üzere ilgili tüm uluslararası platformlarda yoğun bir diplomasi faaliyeti yürüttüklerini, ancak Güvenlik Konseyi’nin gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini ifade etti. Uluslararası camianın insanlık suçu işleyen İsrail’i gereken yaptırımlarla cezalandırmadığı müddetçe Filistinlilerin katliama uğramaya devam edeceğine dikkati çeken Erdoğan, Papa Fransuva’nın vermeyi sürdüreceği mesaj ve tepkilerin Hıristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Haberin Devamı

Uluslararası çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Papa arasındaki telefon görüşmesini değerlendiren Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, “Cumhurbaşkanımız ve Papa uluslararası camiayı barışın sağlanması için somut adımlar atmaya çağırmaktadırlar. Dini farklılıklar, barış için tüm insanlığın beraberce çaba harcamasına asla engel değildir” dedi. l AA