Siyaset Irkçılık şeytandandır ben Allah’a sığınırım

Irkçılık şeytandandır ben Allah’a sığınırım

23.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, ırkçılık yapmakla suçladığı MHP ve BDP’lileri şeytana benzetti. Erdoğan, İmralı’ya Öcalan’la görüşmeye giden Türk’e de “Seni oraya gönderen Başbakan’a, ‘Kürt kardeşlerime Başbakan bomba yağdırıyor’ dersen olmaz” dedi

Irkçılık şeytandandır ben Allah’a sığınırım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve BDP’lileri ırkçılık yapmakla suçladı ve Kuran’ı referans alarak “Allah meleklere ‘Adem’e secde edin’ dediğinde bütün melekler secde ettiler ama şeytan secde etmedi. Çünkü o çok kibirliydi ve kibirlendi. İşte ırkçılık budur ve böyle başlamıştır” dedi.
Ak Parti grup toplantısında dün yeni bir uygulamada yapıldı. Erdoğan’ın konuşması sırasında, hafta sonunda Gaziantep’te gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile Türkiye’ye gelen Suriyelilerin kaldığı kamptaki konuşması sinevizyondan yansıtıldı. Erdoğan, grup toplantısında özetle şunları söyledi:
BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ: (MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasını kastederek) Kim buna kılavuzluk yapıyor, bilemiyorum ama cevap vermeyeceğim. Onları hukuka havale edeceğiz. Bunların dili maalesef sövmeyle eşdeğer.
ŞEYTAN BENZETMESİ: Allah meleklere ‘Adem’e secde edin’ dediğinde bütün melekler secde ettiler ama şeytan secde etmedi. Çünkü o çok kibirliydi ve kibirlendi. işte ırkçılık budur ve böyle başlamıştır. Irkçılık asabiyet, asabiyet ise şeytandır. Irkını, kavmini, kafatasını övmek, onunla böbürlenmek diğerlerini, diğer yaratılanları aşağılamak şeytandandır. Bize şeytanın başlattığı o asabiye, o ırkçılık duygusunu aşılamaya çalışanlara karşı, ‘Recmedilmiş şeytandan Allah’a sığınırım’ diyerek uzaklaşırız. Şeytan ve şeytanın izinden gidenler kaybedecek, inşallah tek bir millet olarak, kardeş olarak kazanan biz oluruz.
NE NESİN?: BDP’ye bu yeni süreçte sağduyulu, soğukkanlı olması, cesur davranması yönünde tavsiyelerimizi ilettik ve iletiyoruz. Siz aklınızı icraya mı verdiniz? İradenizi kiraya mı verdiniz? Madem siyaset yapacaksınız, bunu onurunuzla yapın. Kendi iradenizi ortaya koyun. ‘Yok şuradan talimat gelecek, yok buradan talimat gelecek, o talimatı beklememiz lazım’. Sen nesin o zaman? Sen nesin? Şu parlamentonun altında o zaman ne işin var?
SİLAHI BIRAKIN: Biz çözümden yanayız. Çözümden yanayız derken de kusura bakmayın, terör estirenler, bu çözüm sürecini baltalamak isteyenler bizden anında cevabını alır. Samimiyseniz, dürüstseniz bırakırsınız silahları, bu ülkede yaşamak istemiyorsanız, gitmek istediğiniz ülkeye de gidersiniz. Bu konuda da gerekli güvenceyi verdim, açıkladım. Daha önce sınırlarda yaşanmış olanları yaşatmamak için elimizden geleni de Ak Parti olarak yaparız. Ama bu milletin huzurunu, refahını kimsenin gölgelemeye hakkı yoktur.
ÖZÜR DİLEYECEKLER: Paris’teki olayın aydınlanmasına, faillerin tespitine ilişkin umut çoğaldı. Olay aydınlatıldığında, daha ilk andan itibaren hükümeti ve devleti itham edenler mahcup olacak, özür dileme ve gerçekle yüzleşmek noktasında yeni samimiyet testine maruz kalacaklar.
BOMBA YAĞDIRMADIK: Bize samimi görünenler geliyor, konuşuyoruz, ‘peki, buyurun’ diyoruz kendilerini adaya gönderiyoruz. Açık açık söylüyorum: Sen adadan döndükten sonra zehir zemberek açıklama yaparsan olmaz. Seni oraya gönderen bir Başbakan’a, ‘Kürt kardeşlerime bu Başbakan bomba yağdırıyor’ dersen olmaz. Biz Kürt kardeşlerimize gönlümüzü açtık onlara bomba yağdırmadık, biz teröristlere bomba yağdırdık. Bugün de yarın da teröristlerle bu mücadelemiz aynen devam edecektir, orada taviz yok.
TRAVMA YAŞANDI: Doğu ve Güneydoğu illeri, 12 Eylül 1980 mücadelesiyle birlikte ağır ve insanlık dışı süreçler yaşadı. Terörle mücadele adı altında bölgede çok ağır tahribat gerçekleştirildi. Çocuklarının gözleri önünde anne ve babalara yapılan insanlık dışı muameleler çocuklarda silinmesi zor travmalar bıraktı.Yapılan işkenceler, insanlık dışı vicdan dışı muameleler, terörün ürettiği bataklığı daha da derinleştirdi.