Siyaset İstanbul’a çevreci aday

İstanbul’a çevreci aday

09.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına şehir planlaması alanında çalışan, çevre örgütleri üyesi işadamı Rasim Acar’ı aday gösterdi.

İstanbul’a çevreci aday

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Sinan Erdem Olimpik Spor Salonu’nda partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. İstabul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için işadamı Rasim Acar’ın MHP’nin adayı olduğunu söyleyen Bahçeli, yerel seçimlerin tarihi bir dönüm noktası olacağını söyledi.
MHP’nin 9 Büyükşehir olmak üzere 26 İl, 299 İlçe ve 115 Belde Belediye Başkan Adayı açıklandı.
Adayların açıklandığı ‘Yerel Seçimler Adayları Açıklama Toplantısı’na katılan Bahçeli, “Bu seçimlerde iktidara vade biçilmeli, geldiği gibi gideceğinin işareti verilmelidir. Bu seçimler ahlakla arsızlığın, temizlikle kirliliğin, doğrulukla yalanın, sadakatle ihanetin, karşılaşmasına sahne olacaktır. Türkiye üzerinde hesap yapmanın bedeli ağır olacaktır. Türk milletini hiçe saymanın, Türklüğü inkâr ve reddetmenin faturası muhataplarının kafasına balyoz gibi çarpacaktır” dedi.
‘İstanbul suça teslim’
Bahçeli “Bugün de en az 12 Eylül öncesi kadar tehlikeli bir ortamla yüz yüzeyiz” diyerek şöyle devam etti:
“İstanbul’un başına 20 yıldır Recep Tayyip Erdoğan ve zihniyeti musallattır. 20 yıldır hırsızlar, haramzadeler, orman talancıları, arazi vurguncuları, sokak çeteleri, suç örgütleri, AKP vizeli rantiyeciler, imar mafyaları, kapkaççılar faaldir. İstanbul suça teslimdir. İstanbullu kardeşim ne AKP’ye, ne CHP’ye mecbur değildir. Biz ’Gülün Sarısına’ bakmayız, ’Başın Toplusuna’ aldırmayız.”

Haberin Devamı

Rasim Acar kimdir?

Rasim Acar, 1976 yılında İzmir’de doğdu. İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünde tamamladıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nde görev yaptı. 2002’da ilk şirketi Ulaştırma Proje Yönetim’i, 2004 yılında ikinci şirketi Avrasya Enerji Yatırım şirketini kurdu. 2006- 2007’de Bilge Adam Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğünü yürüttü. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 8. Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Acar, İnsan Yerleşimleri Derneği ve Cihangir Güzelleştirme Derneği üyesi. Acar, İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreter Yardımcılığı ve İstanbul Semtleri Moderatörlüğünü yürütüyor.

İşte o isimler

MHP’nin büyükşehirlerden aday adayı göstereceği isimler şöyle:
-Rasim Acar: İstanbul
- Kamil Aydın: Erzurum
- Mehmet Özdoğan: Muğla
- Şinasi Kazancı: Malatya
- Orhan Ünver: Sakarya
- Ferhat Gündoğan: Samsun
- Mustafa Kemak Saraçoğlu: Şanlıurfa
- Nail Yılmaz: Tekirdağ
- Hüseyin Öz: Trabzon