Siyaset ‘İtaat etmeyenler hedef tahtasında’

‘İtaat etmeyenler hedef tahtasında’

04.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Altıok, “Nazi Almanya’sından kaçan akademisyenlere kucak açan bir ülkede, sadece düşüncelerini ifade ettikleri için akademisyenlerin tutuklanmış olması, ülkemizin geldiği noktanın ürkütücülüğü açısından ibretlik bir örnek” dedi

‘İtaat etmeyenler hedef tahtasında’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları gerekçesiyle tutuklanan 4 akademisyenin yanında olduklarını ve davalarının takipçisi olacaklarını söyledi. Altıok, “Sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin, avukatların, öğrencilerin kısaca AKP’ye itaat etmeyen tüm kesimlerin hedef tahtasına oturtulması, kişiselleştirilecek ve istisnaileştirilecek gelişmeler değildir” dedi.
Altıok, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile birlikte tutuklu akademisyenlerden Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan’ı ziyaret etti. Mungan’ı “dirençli ve inançlı” gördüklerini belirten Altıok, “Dayanışma duygularımızı ilettik, davanın ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı söyledik. 22’sindeki duruşmayı da izleyeceğiz. Tutuklu, tutuksuz yargılanan; disiplin soruşturması geçiren, işten atılan, her türlü baskıya maruz kalan tüm akademisyenlerimizin yanında olmaya, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz” dedi. Altıok, önümüzdeki günlerde aynı gerekçeyle tutuklanan akademisyenler Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı’yı ziyaret edeceğini de belirtti. Altıok, şunları kaydetti:
Ürkütücü nokta
“Akademisyenlerin tutuklanması ülkemizde hukukun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasına sıkıştığının en açık göstergesidir. 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sından kaçan akademisyenlere kucak açan bir ülkede, sadece düşüncelerini ifade ettikleri için akademisyenlerin tutuklanmış olması, ülkemizin geldiği noktanın ürkütücülüğü açısından ibretlik bir örnektir. Sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin, avukatların, öğrencilerin kısaca AKP’ye itaat etmeyen tüm kesimlerin hedef tahtasına oturtulması, kişiselleştirilecek ve istisnaileştirilecek gelişmeler değildir.”