Siyaset ‘İttifakı bekleyin’

‘İttifakı bekleyin’

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Adaylık için kamu görevlerinden 1 Aralık’a kadar istifa etmesi gerekenleri acele etmemeleri konusunda uyaran Kılıçdaroğlu, “İYİ Parti ile görüşmelerin sonucunu bekleyin” mesajı verdi.

‘İttifakı bekleyin’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Aralık’a kadar kamu görevlerinden istifa etmesi gereken aday adaylarına, “İYİ Parti’yle görüşmeler Aralık ayına kadar şekillenir. Bunun için ittifakı bekleyin” mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu, önceki gün CHP Genel Merkezi’ndeki makamında Birleşik Kamu İş Konfederasyonu heyetiyle görüştü. Görüşmede, bazı büyükşehir ilçelerinden adaylık talepleri gündeme geldi. Sendika yöneticileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini anımsatarak, adaylık için 1 Aralık’a kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini aktardı. Sendikacılar aday gösterilip gösterilmeyeceklerini anlamak ve buna göre istifa kararı almak için CHP liderine sorular yöneltti.

‘Görüşmeler sürüyor’

Yerel seçimlerde bir iş birliği ortamı yaratmak için İYİ Parti ile görüştüklerini belirterek, partiler arasında, “iyi bir çalışma yürütüldüğünü” vurgulayan Kılıçdaroğlu da, aday adaylarına, “1 Aralık’a kadar istifa etmeniz gerekiyor. Ancak biliyorsunuz biz de İYİ Parti ile bir görüşme içerisindeyiz. Zannediyorum bu görüşmeler kısa süre içerisinde, yani aralık ayına kadar şekillenir. Adaylıklar için bu çalışmanın beklenmesinde fayda var” karşılığını verdi.

CHP lideri, İYİ Parti ile işbirliğini anlatırken, “Biz İYİ Parti’ye 15 milletvekilimizi vererek, demokrasiye katkıda bulunduk. Daha sonra kurulan Millet İttifakı ile siyasi tabloyu değiştirdik, algıları bozduk. O nedenle yerel seçim için de geçerli, yani bu tamamen ülkenin geleceği ve demokrasi ile ilgili bir durum” değerlendirmesinde bulundu.

Tarık Akan’ın Taş Mektep’ine ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki yıl önce vefat eden sanatçı Tarık Akan’ın okulu Bakırköy Özel Taş Okulu’nu (Taş Mektep) ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyesi olan Akan’ın büyük oğlu Barış Üregül, Taş okul anı defterini imzalayan Kılıçdaroğlu’na Atatürk’ün çerçevede bulunan mendilini gösterdi. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

‘İttifakı bekleyin’