Siyaset İYİ Parti, Akşener ile yola devam kararı aldı

İYİ Parti, Akşener ile yola devam kararı aldı

27.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde beklenenin altında oy alan İYİ Parti, cebinde istifa kararıyla ‘seçim sonuçlarını değerlendirme toplantısı’na katılan Genel Başkanı Meral Akşener ile yola devam kararı aldı.

İYİ Parti, Akşener ile yola devam kararı aldı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) dün öğleden önce yapılan toplantısında, seçim sonuçları değerlendirildi. GİK toplantısına cebine istifa kararını koyarak giren Akşener’in genel başkanlığında mücadeleye devam kararı alındı. Akşener, toplantının ardından “Bu açıklamayı bugüne bırakmamızın nedeni, benim ve partimizin yönetim anlayışımızın gereği, yetkili kurullarımızda görüşmeden hiçbir açıklama yapmama ilkemizdir” açıklaması yaptı. Akşener, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Büyük kazanım’

“Genel İdare Kurulu’nda tabloyu değerlendirerek yol haritası çizmelerini talep ettim ve bu buradan çıkacak karara uyacağımı belirttim. Bu değerlendirme sonucunda, partimizin en yetkili organı olan Genel İdare Kurulumuzun kararı, bütün zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde alınan bu sonucun, ülkemiz ve milletimizin geleceğe olan umudunu artıran büyük bir kazanım olduğu yönündedir. Kurulumuz, ülkemiz siyasetinin merkezine yerleşmiş olan İYİ Parti’nin, benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını güçlü bir şekilde belirtmişlerdir. Bu güvenleri için teşekkür ederim.”

Hem partinin kuruluş sürecinde, hem de sonrasında karşılaştıkları engellemelere değinen Akşener, “İktidar tarafından tüm araçlar kullanılarak, sayısız engeller, tehditler ve iftiralarla karşılaştık. Bir adım geriye çekilmedik. Daha yedinci ayımızdayken siyasetin ikili yapısı arasına sıkışmış ve bunun sonucu olarak da milleti umutsuz bırakılmış, Türkiye’nin siyasal iklimini değiştirdik. Çok adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminin önünü açarak, demokrasimize nefes aldırdık” dedi.

Haberin Devamı

“Bugün daha güçlüyüz. Artık, TBMM’nde milletvekillerimiz var” diyen Akşener, daha görünür, daha etkili bir mücadele vermekte kararlı olduklarını vurguladı. Akşener, “Şunu kimse unutmasın ki, İYİ Parti Türk siyasetinin uzun zamandır hissettiği merkez parti eksikliğini, hem de girdiği ilk seçimde gidermiştir. Milletimiz bundan böyle, ikili yapıya mahkum kalmak zorunda olmadıklarını görecekler, doğru adresin, kendilerini o tarafa ve bu tarafa çekiştirmeyen, herkesi kucaklayan, ayrıştırmayan birleştiren bir İYİ Parti olduğunu göreceklerdir” dedi.

‘Köprü başı tuttuk’

Meclis’teki grup toplantılarında konuşma yapacağını belirten Akşener, dönemin DYP lideri Süleyman Demirel’in 1987 seçimi sonrası bir değerlendirmesine atıfta bulunarak, “Rahmetli Süleyman Demirel, seçimlerde üçüncü parti gelince, ‘Biz bir köprünün başını tuttuk. Budan sonra kimse, ‘geçenden 100 kuruş, geçmeyenden 150 kuruş alamayacak’ demişti. Biz de bir köprünün başını tuttuk” dedi.

Haberin Devamı

‘Sayın İnce’ye katılmıyorum’

Akşener, Muharrem İnce’nin muhalefetin diğer adaylarının az oy olması nedeniyle seçimin ikinci tura kalmadığına ilişkin sözlerine de “100 yıllık CHP yüzde 22, 50 yıllık MHP yüzde 11, Ak Parti, bütün devlet güçleriyle, bütün imkanlarıyla seçim kampanyası yaptılar. O da yüzde 41 oy aldı. Devletten bir kuruş para almadan kurulmuş olan 8 aylık İYİ Parti yüzde 10 oy aldı. Bu çerçevede baktığımız zaman Sayın İnce’nin bu sözlerine, fikrine katılmıyorum” karşılığını verdi.

İstifa çağrısı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yusuf Halaçoğlu dün sosyal medyada “Partisinden daha az oy alan bir genel başkanın bundan sonra partiye yeni bir ivme kazandıracağını düşünmek, kendi kendini aldatmaktan başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.