Siyaset Kaç lirayla doyacaksınız?

Kaç lirayla doyacaksınız?

28.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ak Partili vekillere seslenerek, “Bu iktidar sadece bizi değil sizi de rahatsız etmeli” dedi. Kılıçdaroğlu, “Benim merak ettiğim şu. 1 milyar dolar, 2 milyar dolar, 3 milyar, 5 milyar dolar... Kaç lirayla doyacaksınız siz?“ diyerek hükümete yüklendi

Kaç lirayla  doyacaksınız


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP’deki kul hakkına saygı gösteren gerçekten bu ülkeye, aldığı oyların hakkını veren, hukukun üstünlüğünü savunan milletvekillerine sesleniyorum; bu iktidar sadece bizi değil sizi de rahatsız etmeli. Siz de ‘yeter artık’ demelisiniz” dedi.
Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi’nin “Engelsiz Dershane Eğitim Merkezini” ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, merkezinin kuruluşunun 11’inci yılı nedeniyle öğrencilerle pasta kesti. Kılıçdaroğlu, yargıda yaşanan son gelişmelerle ilgili bir soru üzerine, Türkiye’nin süratle hukuk devleti olmaktan çıktığını vurguladı. Yürütme organının yasama ve yargıya baskı kurduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Savcının elinden soruşturma yaptığı dosyalar alınıyor ve ilgili Başsavcı çıkıyor televizyonlara ‘O savcının görevi değil’ diyor. 2 yıldır soruşturma devam ediyor, aklına yeni mi geldi senin” ifadesini kullandı.

Savcının dosyasını aldı
“Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in İstanbul’a gidip yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dosyasına müdahale edeceğini” söylediklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Hemen yalanlama geldi, yoktur böyle bir şey diye. Arkasından bir gerçeği gördük, Adalet Bakanı gitti ve görüşmeleri yaptı. Görüşmelerden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı savcının elinden dosyasını aldı” diye konuştu. İki bakanın istifasıyla eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, geldiğimiz nokta şu, hırsızların özgür bırakılıp hırsızlık soruşturması yapan savcıların pasifize edildiği bir sürecin içine girdik” dedi.
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Gelinen noktada Türkiye tüm dünyaya rezil oldu. Yolsuzlukları savunan, savcıları görevden alan, polisle yargıyı karşı karşıya getiren bir iktidar. Savcı ‘ifade alacağım’ diyor, İçişleri Bakanı ‘Hayır, o polis onu getirmeyecek’ diyor. Neden, hırsız hırsızlığına devam etsin diye. İnsanda biraz utanma olur, insanın biraz yüzü kızarır. Şimdi çıkmışlar, bunu komploya bağlıyorlar. Ne komplosu? Hırsızlığın komplosu mu olur? Eğer komploysa bu milletin başına bir komplo getirdiler zaten seni buraya, sen milletin yakasına yapıştın, düşmüyorsun o yakadan. Köşeyi döndün. Bir Başbakan bir banka genel müdürünün evinde, ayakkabı kutusunda saklanan parayı savunur mu arkadaşlar? Böyle bir örnek dünyada var mıdır acaba? İmam hatip okulu yapılacakmış o parayla. Tamamen yalan. O paraların tamamı tüyü bitmemiş yetimin haklarından elde edilen paralardır. Ne söyleyeyim, o parayı yiyenler, yolsuzluk yapanlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp edenlere zehir zıkkım olsun diyeyim, başla ne söyleyeyim? Hukuk devleti diye bir devlet kalmadı. Hukuk devleti ayaklar altına alındı. Böyle bir yapıyı Türkiye hiç görmedi, ilk kez tanık oluyor ve hepimiz seyrediyoruz.”
Ak Parti’de bazı milletvekillerinin istifa ettiği hatırlatılarak, “Devam edeceğini düşünüyor musunuz” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “İstifa olur olmaz ben onu bilmiyorum. Ama sonuçta, vicdanının sesini dinleyen herkesin rahatsız olduğunu biliyorum” dedi. Ak Parti’deki “son derece düzgün insanların” sayısının az olmadığını, çok fazla olduğunu bildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Onlar vatandaşın yüzüne bakamıyorlar, başları önlerine eğik. Onları bu hale düşüren kendi iktidarlarından, Erdoğan hükümetinden hesap sormaları gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Telaşlanmıyorum

Kılıçdaroğlu, “Ben telaşlanıyor muyum? Hayır. Sizler, milletvekilleri telaşlanıyor mu? Hayır. Kim telaşlanıyor? Erdoğan. Neden? Çete reisi olduğu için. Çete reisi. Benim merak ettiğim şu. 1 milyar dolar, 3 milyar, 5 milyar dolar... Kaç lirayla doyacaksınız siz? Öbür dünyaya malı mülkü mü götüreceksiniz? Dünya malı bu kadar tatlı mı sizin gözünüzde” dedi.