Siyaset ‘Kadın dayanışması ülkeye umut olacak’

‘Kadın dayanışması ülkeye umut olacak’

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dün akşam Tarabya’daki Huber Köşkü’nde kadın akademisyenler, sanatçılar ve iş kadınları onuruna iftar yemeği verdi.

‘Kadın dayanışması ülkeye umut olacak’

İftar yemeğine, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Revna Demirören, Reyhan Demirören, sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Ajda Pekkan, iş kadınları Leyla Alaton, Semahat Sevim Arsel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, avukat Kezban Hatemi, program sunucusu Müge Anlı da katıldı.

Haberin Devamı

‘Kadın dayanışması ülkeye umut olacak’

‘Kadın dayanışması ülkeye umut olacak’

‘İnce işçilik’

Emine Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Şimdi Türkiye’nin yeniden inşa sürecinde, ince işçilik dönemine girildiğini düşünüyorum. 2023’e kadar bu gelişim sürecini daha rafine bir noktaya taşımak için ortak kararlılık şarttır” dedi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadın oranı, ne yazık ki yönetim mekanizmalarındaki kadın sayısıyla orantılı değil. Bu dengeyi sağlamak için hükümetimiz var gücüyle çalışıyor. Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki Ankara’da, kadınların toplumsal hayatta hak ettiği yeri alması konusunun her daim savunuculuğunu yapan bir siyasi irade var. Öyle sanıyorum ki Türkiye tarihinin en reformist iktidarıyla karşı karşıyayız. Atıl, durağan bir devlet ve bürokrasi yapısı artık tarihe karıştı. Şu anda toplumdan gelecek her türlü sese kulak veren bir devlet aklı var. Sanattan akademiye, iş dünyasından eğitim camiasına üretilecek tüm projelerin karşılık bulacağı bir iklim var. Yapacağımız iş birliği hem kadın dayanışmasının hayata yansıması hem de ülkemize, insanlığa yapacağımız katkı adına umut olacaktır.” l AA