Siyaset Kadir Topbaş oyunu kullandı

Kadir Topbaş oyunu kullandı

12.09.2010 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

Kadir Topbaş oyunu kullandı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, referandum oylarını Florya’da kullandı. Topbaş, “Siyasiler meydanlarda konuştu, şimdi halkımız konuşuyor” dedi.

Haberin Devamı

Şenlikköy’deki Murat Kölük İlköğretim Okulu'na eşi Özdeyiş Topbaş ile saat 10.30’da gelen Kadir Topbaş, okul girişindeki vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlarla selamlaştıktan sonra oy kullanacağı salonda bulunan 1297 numaralı sandığa giden Topbaş çiftinden ilk oyu Özleyiş Topbaş, ardından da Kadir Topbaş kullandı. Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, "Milli iradenin sandığa yansıyarak, milletin geleceğiyle ilgili vereceği kararın ülkemiz adına güzellikler getirmesini diliyorum. Siyasiler meydanlarda konuştu. Ama şimdi halkımız konuşuyor. En doğrusu olan milli irade sandığa yansıyacaktır" dedi.

Türkiye ile Sırbistan arasında oynanan basketbol maçından da bahseden Kadir Topbaş; "Dün gece basketbol maçındaydım. Maçı, yüreğimiz ağzımızda izledik. Çok şükürki 12 dev adam bizi finale taşıdı. Bu gece ABD ile final maçımız var. Başarılar diliyorum. Diliyorum ki, çifte bayramlar yaşayalım" dedi.

Haberin Devamı

İlköğretim ve ana sınıflarının ders başı yapacaklarını söyleyen Kadir Topbaş, okulların açıldığı ilk gün servis araçlarında sorun yaşanmaması için vatandaşlardan Salı günü toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi. Bunu 3-4 yıldır başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Kadir Topbaş, "İnanıyorum ki dikkatli olacağız ve sorun yaşanmayacak" dedi.

Okuldan ayrılırken bir bebeği seven Topbaş, "Bunun geleceği için herkes oy kullandı. Yavrularımızın geleceği için kullandık. Hatta Mevlana’nın bununla ilgili güzel bir sözü var, ‘Biz neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’ diyor. Bu çocuklarımızın geleceğinin kararını verdik bugün. İnşallah güzellikler getirir" dedi.

Daha sonra kendi kullandığı cipine binen Topbaş, eşiyle birlikte okuldan ayrıldı.