Siyaset ‘Kamu vicdanı yaralandı’

‘Kamu vicdanı yaralandı’

24.01.2011 - 00:30 | Son Güncellenme:

HAS Parti Lideri, “Bir ülke fakir olabilir, bu felaket değildir. Ama adalet duygusu zedelenirse ülke o ülke çöker” dedi

‘Kamu vicdanı yaralandı’

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Hizbullah tahliyeleri ve sonrasında yaşananların “kamu vicdanını yaraladığını” belirterek, “Son dönemde alınan kararlar adaletin zayıf olduğu duygusunu maalesef pekiştirmiştir” dedi. Yurt gezileri kapsamında geldiği Bolu’da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş, ilk seçimlerde iktidarın alternatifi olduklarını söyledi. HAS Parti anlayışının vatandaşı “Hazreti oy” olarak görmediğini, “Hazreti insan” olarak gördüğünü anlatan Kurtulmuş, mevcut partilerin ise bu anlayışın tam tersi hareket ettiğini öne sürdü.

Çöp tenekesine atılan dava
Bir gazetecinin,”Hizbullah sanıklarının serbest bırakılıp daha sonra yeniden tutuklanmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusuna Kurtulmuş şu yanıtı verdi:
“Adalet mülkün temelidir sözü laf olsun diye söylenmiş bir söz değildir. Bir ülke fakir olabilir bu bir felaket değildir. Ama adalet duygusu zedelenirse o ülke çöker. Son dönemde alınan kararlar adaletin zayıf olduğu duygusunu maalesef pekiştirmiştir. Türkiye’de Hizbullah davası başta olmak üzere 5-6 yıl devam eden davalar var. Kemal Türkler gibi 30 yıl sürdürülüp çöp tenekesine atılan davalar var. Böyle bir adalet sisteminin olduğu ülkede gerçekten mülk abat olmaz, sistem ayakta kalmaz.

İçki tüketimi 8 yılda arttı

Kurtulmuş,”Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ’içki ve seks her şey demek değildir’ açıklamasının sorulması üzerine de,”Bu tür konuların ülke gündemini çok fazla meşgul etmesini doğru bulmuyorum. Türkiye’de içki içme yaşı 11’e düştü. Bu konuda yapılan yasal düzenlemeleri destekliyorum. Ama söylenen söylemlerle yapılan icraatlar birbirini tutmuyor. 8 yıllık AKP iktidarı döneminde içki tüketimi 4 kat artmıştır “dedi.