Siyaset Kapanınca başörtüleri eşimle birlikte seçtik

Kapanınca başörtüleri eşimle birlikte seçtik

31.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kapanınca başörtüleri eşimle birlikte seçtik

Kapanınca başörtüleri  eşimle birlikte seçtik






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AKP adayı Kadir Topbaş, bütün bir geceyi partisinin il merkezinde geçirirken, 31 yıllık eşi Özleyiş Topbaş televizyon karşısında heyecanla sonuçları takip ediyordu. Özleyiş Topbaş, eşini tebrik etmek için sabaha kadar eve dönmesini bekledi.
Röportaj için evlerine ulaştığımızda zillerde Kadir, Ahmet ve Mehmet Topbaş isimlerini görünce bir aile apartmanında yaşadıklarını fark ettik. Özleyiş Topbaş, aralıksız çalan telefonlar arasında, duygularını, bir beledediye başkanı olarak eşinden beklediklerini anlattı. Fanatik Fenerbahçeli olan çocuklarının "eve gelmeyiz" tehditleriyle sarı - lacivert döşenmiş oturma odasında, televizyonda yapılan yorumları takip etti.


Saat 04.30'da geldi. Konuşmasını izlediğimi, çok duygulandığımı söyledim. İçindeki İstanbul aşkı yüzüne yansımıştı. "İnşallah İstanbul için çok güzel şeyler başaracaksın, ben buna inanıyorum" dedim.


İnşallah. Biz kendi aramızda zaten sabah kahvesi içtik, toplandık. Kahveyle bir kutlamaydı.


Çok mutlu oldum. Gözlerim doldu. Eşimin de basın toplantısı düzenlerken gözleri doldu dolacaktı. Gelince de söyledim.


Çocuklarım ve damadım babalarının yanında bulundular. Evden bir konvoy halinde çıktılar. Onları yolcu ederken gurur duydum. "İnşallah hakkımızda hayırlısı olacak" dedim.


İstanbul'un genel çehresinde değişiklikler isterim. Trafik sorununun çözülmesini isterim. Çünkü ben de araba kullanan bir insanım.


Heyecan var. Tedirginlik duyuyorum. Göz önünde olmak çok zor. Yapı olarak hayatımın bana kalmasını tercih eden bir insanım.


Randevuyla hallediyorduk her şeyi. Şimdi biraz daha zor olacak. Biz onun orta yolunu buluruz. Evde huzurlu olması gerekir ki hizmetine yansısın.


Eşimin dört kardeşi ve aileleriyle apartmanı paylaşıyoruz. Büyük kaynım kanserden vefat etti. Eltim, kızları, hepimiz aynı apartmandayız. Vefat eden kardeşi bugün yaşasaydı öyle mutlu olurdu ki. Evlenenlerle toplandığımızda 24 kişi oluyoruz.


Seçim gecesi 03.15'te bile arayan oldu. Yetişemeyince, telefonları bir ara sessize aldım. Arkadaşlarımız o kadar inanmış ki iki gün önce arayıp tebrik edenler oldu.


Bu benim tercihimdi. 15 yaşında evlendim. Okul döneminde başımı örtmedim. Eşim de kapalılığı seven bir insan. Orta noktada buluştuk. Balayından döndükten sonra kapandım. Hazırlıkları yapmıştık. Başörtüleri birlikte seçtik.


Lise birdeydim. Eşim de mimarlık son sınıftaydı. Eşim bekleyemeyeceğini söyleyince okulu bıraktım. Hatta o zaman hem ilahiyat hem mimarlıkta okuyordu. "Bir diploma senin, bir diploma da benim olsun" diye espri yapmıştı. Hiç pişman olmadım.


Hiçbir dönemde düşünmedim. Eşimin yanındayım ama gerektiği kadar.




SİYASET


Erdoğan'dan özel rica
Rumlar 4. planı sevmedi
'Bazı değişikliklerden vazgeçebiliriz'
Özetle Annan'ın yeni planı
CHP'de türban masası
Ecevit'in 'yüzde 1' sevinci
Baykal: Tehdit ediliyorum
Kapanınca başörtüleri eşimle birlikte seçtik
Sinop'ta kuradan AKP çıktı
Erdoğan: Belediye ayrımı yapmayacağız
Bunlar da sıfırcı adaylar
Önce tatil, sonra kitap
Halef ile selefin stat tartışması
Politika turu