Siyaset 'Katar ile ilişkilerimiz dostane devam etmekte'

'Katar ile ilişkilerimiz dostane devam etmekte'

19.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu ile Katar Milli Günü nedeniyle Ankara'da düzenlenen resepsiyona katıldı.

Katar ile ilişkilerimiz dostane devam etmekte

ANKARA Milliyet - Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al Sani tarafından karşılanan Akar, resepsiyonda yaptığı konuşmada Katar'ın önemli ve anlamlı gününde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İki ülke ilişkilerinin ne kadar güçlü olduğunun çeşitli olaylardan sonra çok daha açık ortaya konulduğunu ve hep beraber görüldüğünü vurgulayan Akar, "Çeşitli şekillerde kederde, kıvançta bir ve beraber olmak suretiyle tek yürek olarak bu güçlüklere karşı birlikte karşı koyduk. Çok şükür o zorlukları başarılı şekilde aştık. Şu anda da başta askeri konularda savunma ve güvenlik konularında olmak üzere samimi, dostane ve kardeşçe ilişkilerimiz yoğun şekilde devam etmekte" dedi.

Haberin Devamı

Akar, özellikle 6-7 Aralık'ta Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin yapıcı, karşılıklı anlayışa dayalı olumlu sonuçları olan toplantı yaptığını belirterek, toplantının sonunda da 15 farklı konuda anlaşma imzalanmasının ilişkilerin pekiştiğini gösterdiğini söyledi.

‘İnsanlık için de katkı’

Türkiye ve Katar'ın bugüne kadar çok olumlu işler yaptıklarını vurgulayan Akar, "Köklü tarihi geçmişimiz ve ortak değerlerimiz çerçevesinde önümüzdeki dönemde de hem ülkelerimiz için hem silahlı kuvvetlerimiz için önemli işler yapacağımızı görüyoruz, biliyoruz. Yaptığımız çalışmalar sadece bizim için, Türkiye ve Katar için değil, aynı zamanda tüm bölge için de insanlık için de son derece katkı sağlayacaktır. Bundan da eminim" dedi.