Siyaset Kendilerini ihbar ettiler

Kendilerini ihbar ettiler

17.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP’li Demirtaş Koçali ve Tuncel, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na bir dilekçe vererek “Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise ben de aynı suçları işledim” diyerek kendilerini ihbar ettiler

Kendilerini ihbar ettiler

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Filiz Koçali ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partilerinin KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla başlattığı “kendimi ihbar ediyorum” kampanyasına destek vermek için kendilerini ihbar etti. Demirtaş, Koçali ve Tuncel, Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sundukları dilekçede, “Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise ben de aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum” dedi.
Adliye çıkışında bir açıklama yapan Selahattin Demirtaş, “İlk etapta 20 yönetici arkadaşımızla birlikte dilekçelerimizi, avukatımız aracılığıyla savcılığa teslim ettik” diye konuştu.
Demirtaş, “Biz kampanyamızı başlattık. 1 Mart’a kadar da bütün il, ilçe teşkilatlarımızı, bizimle dayanışma içinde olan herkesi biz bu kampanyaya davet ediyoruz” dedi.

Korsanın cenazesi
Gazetecilerin “Öldürülen terörist Mensur Güzel’in kardeşi Şeyma Güzel’in, Milletvekili Sebahat Tuncel’in yanında gözaltına alınmasına dair görüntüleri” sorması üzerine Demirtaş, “Görüntülerde bir tuhaflık yok. Bir milletvekilimiz gençlik meclisi üyemizi kendi aracıyla havaalanına bırakıyor” diye yanıt verdi.
Başbakanı da eleştiren Demirtaş şöyle konuştu: “Bizimle ilgili paralel devlet yapılanması iddiasında bulunanların kendisi, paralel devletin ta kendisidir. Bugün Türkiye’de cemaat örgütlenmesi paralel devletin ta kendisidir. Bize meclis kürsüsünden suçlamalar yönelten İdris Naim Şahin’e cevap veriyorum.
O suçlamaları buradan kendimi ihbar ederek kabul ediyorum. Ben BDP Eş Genel Başkanı olarak bütün arkadaşlarımın işlediğini iddia ettiğiniz suçları her gün işlemeye devam ediyorum. Bütün bu faaliyetler benim talimatımla, eş başkanımızın, parti meclisimizin talimatıyla yürüyor.”