Siyaset Kentsel dönüşüm için yardımcı olun

Kentsel dönüşüm için yardımcı olun

12.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üsküdar’da cami ve öğrenci yurdu açılışında kentsel dönüşümün önemini anlatan Erdoğan mahalleler arasında emsal ayrımı yapılmayacağını söyledi. Erdoğan “Eğer ayrım olursa belediye önünde oturma eylemi yapın, ben de geleceğim” dedi

Kentsel dönüşüm için yardımcı olun

Gökhan Karakaş -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar belediyesinin kentsel dönüşüm gerçekleştirilen mahalleler arasında ayırım yaptığını, aynı emsali vermediğini söyleyen vatandaşa çarpıcı bir yanıt verdi. Yanındaki Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i işaret eden Erdoğan, “Hiç endişeniz olmasın. Kirazlıtepe’de, Ferah’ta ne verildiyse, aynı sözü sizlere burada ben veriyorum. Eğer vermezse, eğer adımı atmazsa, Üsküdar Belediyesi’nin önüne gidin, orada oturma eylemini yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan uzun yıllar ikamet ettiği eski mahallesi Burhaniye’de hayırsever iş insanı Tahsin Karademir’in annesi adına yaptırdığı Şehriban Hatun Camii ve Kuran- Kursu ile İnsan Vakfı tarafından yaptırılan Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Çevredeki vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki ben buradaki tüm konutların, bu yolların şu sıkıntılarından bir an önce kurtulması için kentsel dönüşüm, değişim noktasında belediyemize, onun yanından çevre şehircilik bakanlığımıza yardımcı olun. Bir an önce buralardaki bu değişim, dönüşümleri yapıp, sizlerin de bu dünya huzuruyla buralarda yaşama imkanınızı biz de süratle başaralım” dedi.

‘Oturma eylemi yapın’

Haberin Devamı

Bir vatandaşın “ Kirazlıtepe ile aynı emsali vermiyorlar” diye bağırması üzerine Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e dönerek, “Hiç endişeniz olmasın. Kirazlıtepe’de, Ferah’ta ne verildiyse, aynı sözü sizlere burada ben veriyorum. Eğer vermezse, eğer gerekli adımı atmazsa Üsküdar Belediyesi’nin önüne gidin, orada oturma eylemini yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım” diye konuştu.

Turizm atağı

Aşılamada 32 milyonu yakaladıklarını söyleyen Erdoğan, “Gerek BionTech gerek Çin ile yaptığımız görüşmeler var. Ve turizm noktasında da Kültür Turizm Bakanım olsun, ilgili bakanlarımız olsun, İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya’dan bir heyet Antalya’ya gelmek suretiyle burada turizme yönelik görüşmeleri yapacaklar. Öyle zannediyorum ki, süratle bir turizm atağı, inşallah başlayacak” dedi.

‘NATO’nun en güçlü ülkelerinden biriyiz’

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi için şunları söyledi:

“Zirvede öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak, neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız. Bunlar gündeme gelecek. Türkiye NATO ülkeleri arasında ilk beşte yerini alan, güçlü bir ülke. Bununla birlikte Türkiye Amerika arasındaki ilişkileri, Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. Yine bunun yanında ikili görüşmelerimiz var. Bu görüşmelerin içerisinde İngiltere Başbakanı Sayın Boris Johnson ile ondan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bunun yanında aynı şekilde Almanya Şansölyesi ile görüşmemiz var. Yine Letonya, Litvanya onların başbakanlarıyla, Cumhurbaşkanlarıyla görüşmelerimiz olacak. Bu sayı artar, eksilmez. Böyle bir zincir. İkili bir şekilde orada bu görüşmeleri devam ettireceğiz. NATO üyeleri olarak sunumlarımız olacak. Basın açıklamamızı yapacak ve daha sonra da en son görüşmemiz Biden ile olacak. Ve Biden ile olan görüşmemizin ardından da Azerbaycan’a geçeceğiz. Ve Azerbaycan’da önce Fuzuli’ye ineceğiz. Daha sonra İlham Aliyev kardeşimle Suşa’da buluşarak, iki ülke olarak aramızda bir sözleşmeyi imzalayacağız. Bu Türkiye Azerbaycan arasında kapsamlı bir sözleşme olacak. Milli maçı beraber izleyeceğiz. Akabinde de Antalya’da Güneydoğu Avrupa ülkeleri liderler zirvesine katılacağız.

Haberin Devamı

Ermenistan’ın mayınları temizlemesi konusuna değinen Erdoğan, ikili görüşmelerde Ermenistan konusu gündeme geldiğinde ‘gerekli desteği verin bu işi çözelim’ diyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Elimiz Mümbiç’te

Münbiç’te yerel halkın terör örgütü PKK’ya karşı ayaklandığının hatırlatılması ve bölgede Türkiye’nin atacağı adımların ne olacağının sorulması üzerine de Erdoğan şunları söyledi: “Münbiç PKK’nın işgali altında değil. PKK belli yerlerde orada eylemler yapıyor ama orada tamamını işgal etmiş filan değil. Böyle bir şey zaten olmuş olsa buraya ilk defa el koyacak olan, bunların karşısına dikilecek olan biz oluruz ve buna da asla fırsat vermeyiz. Gerek Afrin’de gerek Münbiç’te her an, gözümüz kulağımız, elimiz ayağımız orada.”

‘Sınırlı su kaynaklarını en verimli kullanmalıyız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülke olarak sahip olduğumuz sınırlı su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmamız gerektiği gerçeğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bunun yolu da suyu barajlar vasıtasıyla biriktirerek ihtiyaç duyulduğu yerlerde ve vakitlerde kullanmaktan geçiyor... Dünyanın her alanda olduğu gibi su yönetimi konusunda da yeni bir evreye girmeye başladığı şu dönemde, elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmekte kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Vahdettin Köşkü’nden Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katılan Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye darbe girişimi dahil ne yaşarsa yaşasın demokratik hukuk devleti ilkelerine olan bağlılığından, ekonomisini ayakta tutma iradesinden, serbest piyasa kurallarından asla taviz vermemiştir. Eski Türkiye alışkanlıklarıyla milletimizin demokratik ve ekonomik kazanımlarına göz dikenlere asla geçit vermeyeceğiz. Suriye’nin sınırlarımıza yakın bölgelerinin önemli kısmını güvenli hale getirdik. Komşumuz Suriye’nin kendi toprak bütünlüğü ve siyasi birliği esasında yeniden aydınlık bir geleceğe kavuşması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Verdiğimiz kararlı mücadeleyle Türkiye’yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardık. Hayata geçirdiğimiz reformlarla demokrasiyi, hukuku, hak ve özgürlükleri geliştirme gayretimizi şimdi yeni ve sivil bir anayasayla taçlandırmaya hazırlanıyoruz. Sadece bu başlıklarla bile ülkemizin nereden nereye geldiğini vicdan ve insaf sahibi herkes kabul edecektir.”