Siyaset Kılıçdaroğlu: En çok ölümlü kazalar neden Türkiye'de oluyor?

Kılıçdaroğlu: En çok ölümlü kazalar neden Türkiye'de oluyor?

04.12.2018 - 13:57 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Çalışma şartlarının en ağır olduğu alan yer altında çalışan madencilerimizin alanıdır. Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi. En çok ölümlü kazalar neden Türkiye'de oluyor?'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: En çok ölümlü kazalar neden Türkiyede oluyor

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

4 Aralık yani bugün Madencilik Günü. Çalışma şartlarının en ağır olduğu alan yer altında çalışan madencilerimizin alanıdır. Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi. En çok ölümlü kazalar neden Türkiye'de oluyor? Soma'daki Zonguldak'taki olayı düşünün bütün bunların nedeni tedbir alınmadan işçinin yer altına indirilmesidir. Biz işçiyi aşağı indiririz işçi öldükten sonra önlem alırız.

'Neden hak arıyorsunuz?' diyorlar. Hak aramanın suç olduğu ortamlar dikta yönetiminin olduğu ortamlardır. Hak aramak diktatöre boyun eğmemektir. Biz esnafın da çiftçinin de memurun da işçinin de hakkını savunuyoruz. Bizim görevimiz halkın çıkarlarını savunmaktır birilerinin çıkarlarını savunmak değil.

BAHÇELİ'YE TEPKİ

Haberin Devamı

Sayın Bahçeli beni ve partimi eleştirmiş. Ona hiçbir şey söylemiyorum. Bu sözler Sayın Bahçeli'ye ait; "Türklüğü reddeden TC'yi silen milliyetçiliği ayaklar altına alan birinden cumhurbaşkanı olmayacaktır. Tekeden süt sağılmaz, suda ateş yanmaz Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz. Her vatan evladı cumhurbaşkanı olur ama Recep Tayyip Erdoğan olmaz."

Sayın Bahçeli şimdi kimin gölgesindesin? Ben sana bir şey söylemiyorum. Senin sözlerini sana hatırlatıyorum. Ülkücü kardeşlerime sözüm var. Ülkücü kardeşlerimin bayrak sevgisi vatan sevgisi benim gönlümde de yüreğimde de aynen var. Biz kimsenin gölgesine sığınmayız. Bizim sevgimiz vatan sevgisidir. Bizim sevgimiz bayrak, insan sevgisidir. Birilerinin önünde diz çöküp yalvarmayız. Ülkücü kardeşlerim bilsinler onların başımın üzerinde yeri var.