Siyaset Kılıçdaroğlu Sarıgül'ün adaylığı için son sözü söyledi

Kılıçdaroğlu Sarıgül'ün adaylığı için son sözü söyledi

08.08.2013 - 10:18 | Son Güncellenme:

.

Kılıçdaroğlu Sarıgülün adaylığı için son sözü söyledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün adaylığı konusunda “Sarıgül partimize gelmek istiyorsa elbette gelir. Anakent başkanı adayı olur mu olmaz mı, bu sonraki aşama. Önce partinin üyesi olması lazım” dedi

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün CNN Türk televizyonunda “Ankara Günlüğü” programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

MENDERES KARARI

Herkes yargılanabilir, itirazımız yok. Yargı bağımsız ve tarafsız değilse o yargı adalet dağıtmaz. 27 Mayıs’ta mahkeme vardı, yargıçlar vardı, savcı vardı, yargılama yapıldı, kararlar verildi, Adnan Menderes ve iki bakan idam edildi. Bugün bu idamları savunan var mı? Yok. O mahkeme olağanüstü bir mahkemeydi, kamu vicdanı kabul etmedi. Deniz Gezmiş ve arkadaşları yargılandı, idam kararları hayata geçirildi. Bugün Deniz ve arkadaşları için iyi ki idam edildi diyen var mı? Bunlar eski sıkıyönetim mahkemeleriydi. Yargılama yapacaksan doğal yargılama başımın üstüne. Silivri Mahkemeleri, eski sıkıyönetim mahkemeleri. Bunlar siyasi otoritenin talebini yerine getiren mahkemeler.

Haberin Devamı

ÜÇ HAKİM BİLİYOR

Bu mahkemelerde o kadar çok gariplik var ki! Orada yargılananların hepsi suçsuz mu? Öyle iddiam yok. Terör örgütünü bürokrasi saptar. MİT’e soruyor mahkeme, Ergenekon diye bir örgüt var mı? Yok. Devletin bilmediğini üç hakim biliyor. Bir terör örgütünün lideri olur. Lideri olmayan terör örgütü mü olur?


NE AYDINLANDI

Bu bir yargılama değil, hesaplaşma. Ergenekon yargılanmasında, kontrgerilladan tutun hangi faili meçhul aydınlandı. Susurluk mu aydınlandı, Diyarbakır cezaevi mi aydınlandı, doğuda insan dışkısı yedirildi, onlar mı aydınlandı. Aydınlanma, bu tür mahkemelerde olmaz. Uludere aydınlandı mı? Derin devletin uzantılarıyla mücadele ediyorum diyor ya, Uludere’yi aydınlattı mı? AKP’nin kendisi devletleşti. Uludere konusunda emri kendisi verdi.

BAŞBAKAN YARGILANMALI

Başbuğ kimin döneminde yükseldi. AKP döneminde. Bir ülkenin G.Kurmay Başkanı, devletin bütün sırlarına vakıf ama terör örgütü üyesi. Bu üye, her hafta başbakan ve cumhurbaşkanı ile konuşuyor. Terör örgütü üyesini devletin en kilit noktasına getirirseniz yargılanmanız gerekmez mi başbakan olarak. Devletin en hassas bilgilerini veriyorsunuz diye yardım ve yataklıktan dava açılmalı

Haberin Devamı

SARIGÜL MESAJI

Sarıgül, kendi penceresinden oldukça başarılı bir belediye başkanı. Partimize gelmesi konusunda bir girişimi yok, genel başkan olarak yorum yapmam doğru değil. ‘Gelirsem 3 bin kişiyle gelirim’ dedi, ‘5 bin kişiyle, 10 bin kişiyle gelsin’ dedim. Biz kimsenin önüne duvar örmeyiz. Partimize gelmek istiyorsa elbette gelir. Ondan sonra anakent belediye başkanı adayı olur mu olmaz mı, bu sonraki aşama. Önce partimize gelmesi lazım. Adayımız olsun çağrısı erken, üye olması lazım.

ALABORA SİYASET İSTİYOR MU?

Yerel seçimlerde gönlümüzden geçen halkın en çok sevdiği adaylar. Alabora, siyaseti istiyor mu istemiyor mu bilmiyorum. Gezi olaylarını ele alarak partiye yön vermeyi düşünüyoruz. Oradakiler CHP değişsin diyorlar. Gelin partiye üye olun, partiyi beraber değiştirelim.

BEŞİKTAŞ’A ŞANTAJ


Yasak tepkiyi doğurur. Beşiktaş’a şantaj yaparak, sloganlar atılmayacak diye imza attırıyorsunuz yöneticilere. Slogan atmak ceza nedeni değil ki! Her yer Taksim, her yer direniş diye bağırdık burada 100 kişi. Suç mu? Değil. Benim burada slogan atmam anayasal hakkım. Bu anayasal hakkı, 12 Eylül dönemi bile getirmek zorunda kalmaz. Özgürlüğümü kısıtladığım zaman futbolda da, şiirde de söylerim. En güzel romanlar baskı altında kalınıp yazılan romanlardır, Sabahattin Ali’nin, Nazım Hikmet’in şiirleri. Baskı, onun iç dünyasında özgürlük olarak kabarıyor. Potemkin Zırhlısı’nın müziği yasaklanmıştır.