Siyaset Kılıçdaroğlu: Siz kazandınız dikatatör kabetti

Kılıçdaroğlu: Siz kazandınız dikatatör kabetti

18.06.2013 - 14:57 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip’a yüklenerek, “Şeytanı kıskandıracak kibre sahip. Diktatörün ‘ben’leri var” derken, “Şimdi Rahmetli Menderes ile Özal’ın mirasını devşirmeye çalışıyor. Dün ağzına gelen her şeyi söyleyeceksin. Onlar Allah’ın rahmetine kavuşmuş bugün onların mirasından devşirme yapacaksın” dedi.

Kılıçdaroğlu: Siz kazandınız dikatatör kabetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. CHP liderinin eleştiri oklarının hedefinde ise Başbakan vardı.

Haberin Devamı

-“O ÇOCUKLARI ZALİMLERE YEDİRMEYECEĞİZ”-

“O çocukları zalimlere yedirmeyeceğiz. Diktatörün hırpalamasına izin vermeyeceğiz” diyen CHP lideri özetle şöyle dedi:

“O çocukların masum eylemlerine hepimizin saygı duyması gerekir. Onları hırpalamak yanlıştır. Onları fişlemek yanlıştır. Onları potansiyel birer suçlu gibi görmek yanlıştır.

O gençlere sesleniyorum. Siz kazandınız. Recep Tayyip Erdoğan yenildi.

Sevgili gençler öyle bir tarih yazdınız ki 21. yüzyılda Türkiye’nin itibarına itibar kattınız. Öyle bir tarih yazdınız ki sizin sesiniz Çin’de, Maçin’de duyuldu. Öyle bir tarih yazdınız ki Mustafa Kemal’in çocukları olduğunu bütün dünya öğrendi.

Siz Türkiye’de siyasetçilere de ders verdiniz. Adam gibi ders verdiniz. Siz her türlü baskıya karşı adam gibi mizah ürettiniz. Ürettiğiniz her mizah diktatörün çöküşü oldu.

Haberin Devamı

-“SİZ KAZANDINIZ, DİKTATÖR KAYBETTİ”-

Siz kazandınız, diktatör kaybetti. Siz firavun düzenine karşı mücadele ettiniz.

Tayyip Erdoğan halka karşı yürüttüğü savaşı kaybetti. Kaybettiğinin farkında aslında. Etrafındakiler gaz veriyorlar. Mitingler düzenliyorlar. Belediye otobüsleriyle adamlar taşınıyor. Sadece Türkiye’de değil, ey diktatör sen dünyada da kaybettin. Sen kaybettin gençler kazandı. O gençler bu mücadeleyi verdi. Çünkü onlar çok iyi biliyorlar; zalimin zulmü varsa mazlumun Allah’ı vardır.

-“DİKTATÖRÜN ‘BEN’LERİ VAR”, “HER ŞEY KİBİR ÜZERİNE”-

Diktatör şöyle birisidir; gece ormanda gezen elinde silahlı adama benzer. Nerede bir çıtırtı görse hemen silahla ateş eder. Türkiye’de içinde bulunduğumuz durum gece ormanda gezen bu diktatörün durumuna benzer. Çünkü bir laf ediyor, derhal polis ve her şeyi kendisine bağlıyor. Her şey kibir üzerine. Şeytanı kıskandıracak kibre sahip. Hayret ediyorum bu kadar kibir nasıl olur. Konuşuyor,ben, ben ben…Konuşuyor benim, benim, benim. Benim kaymakamım, benim polisim, benim bakanım….Diktatörün 'ben'leri var. Ama o gençler ne yaptılar. Al şu ‘ben’leri başına çal dediler.

Olaylar büyüdü. Şimdi bir suçlu bulmak lazım. ‘Bana haksız komplo kuruyorlar’ dedi. Kim? BBC, CNN İnternational, Avrupa, Amerika, Fas, Tanzanya, herkes komplo kurmuş meğer. Sonra işadamaları, faiz lobisi…Ama arkasından cinler, periler de devreye girdi.

Haberin Devamı

Bana komplo kurdular diyen, partimize komplo kurdular diyen adam konuşmasında 30 yaşındaki bir sanatçıyı milyonlara hedef olarak gösteriyor. Baktı ki onlara diş geçiremiyor.Onlar çünkü bunun gerçek yüzünü gördüler. Diktatördür diyordum inanmadılar, şimdi inandılar. Bu diktatördür.

O kadar ki şimdi kimi suçlayacak. Baktı ki oraya diş geçiremiyor. En iyisi ben CHP’yi suçlayayım. Yalancıdan başbakan olmaz.

Korkuları o noktaya gelmiş ki Taksim’de bir genç sadece duruyor. Polisler gelmiş. Fakat tedirginler bu adam niye burada duruyor. Anlamıyor. Yaa bu adam seni protesto ediyor arkadaş. Sessizlik en büyük eylemdir, bunun farkında değil. O duran adama da diktatörü korkuttuğu için gerçekten yürekten teşekkür ediyorum.

-“ADAM ÖYLE BİR KİBRE SAHİP Kİ ŞEYTANI BİLE KISKANDIRACAK KİBRE SAHİP”-

Adam öyle bir kibre sahip ki şeytanı bile kıskandıracak kibre sahip. Size bir kibir sahnesi sunmak isterim. Bu önce astı, kesti sonra Taksim bileşenleriyle konuşma ihtiyacı hissetti. Doktor Arzu Çerkezoğlu... Başbakan’a şunları söylüyor, ‘Bunu sadece mimari bir proje sorununa indirgemek yanlış’. Başbakan’ın cevabı ‘haddinizi bilin’. Afedersiniz başbakan dedim, diktatörün yanıtı.

Haberin Devamı

-“VANTROLOG AYNI ZAMANDA YANİ KARNINDAN KONUŞAN DEMEK”-

Arzu Hanım’ın bilmediği bir şey var. Bu her şeyi bilir; sosyologtur, patologdur, jinekologtur…En önemlisi bu aynı zamanda çok önemli bir konunun da uzmanı vantrolog aynı zamanda. Yani karnından konuşan demek. Eğer seçimlerde bir puan daha alsaydı uçak mühendisi olurdu, bilgisayar mühendisi olurdu, her şeyi bilirdi. Her şeyi biliyor ama bilmediği bir şey var demokrasiyi bilmiyor.

Demokrasiyi bilmiyor ama Arzu Hanım’a bir uyarı daha yapmak isterim. Bu diktatör bir hanımla nasıl konuşulacağını da bilmiyor.

-“RAHMETLİ MENDERES İLE ÖZAL’IN MİRASINI DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYOR”-

Şimdi Rahmetli Menderes ile Özal’ın mirasını devşirmeye çalışıyor. Dedim ki sen ne Menderes’in ne rahmetli Özal’ın tırnağı dahi olamazsın. Dün ağzına gelen her şeyi söyleyeceksin. Onlar Allah’ın rahmetine kavuşmuş bugün onların mirasından devşirme yapacaksın. Bu ikiyüzlü diktatörün 15 Ocak 91’de Almanya’da Özal için söylediklerini okuyorum; ‘E sen bu memlekete baba değilsen. Bu memlekette seni azledecektir. Çünkü bu millete baba değilsin. Baba değiller ama bunlar uşak’.

Haberin Devamı

O bir diktatör. Diktatörlerde insan sevgisi olmaz. İnanç da olmaz. Diktatörler yalan söylemeyi görev kabul ederler.

-“HERİFİN SÖYLEDİĞİNE BAKIN”-

Gezi Parkı olayı bunun maskesini indirdi ve gösterdi. Goebbels taktiği uyguluyorlar. Bereket versin CHP var ve yalanlarını açığa çıkarıyor.

Birinci yalan; ‘Taksim’de bayrak yakıldı’. Millet bayrağı ile koşmuş ne bayrak yakması. Sen başbakan değil misin orada bayrak yakan varsa niye yakalamadın.Çünkü sen yalancısın, orada bayrak yakılmadı.

‘Camide içki içtiler’. İmam bereket versin temiz süt emmiş, yok diyor, ne içkisi. Vatandaş gelmiş, yerlerde yatıyor, doktorlar başında herifin söylediğine bakın, ‘orada içki içildi’. Hiç utanmıyor musun? Hiç ahlak yok mu sende?

‘Kabataş iskelesinde başörtülü bir kadına 100-150 kişi saldırdı’. Eğer bunu yapan varsa zaten yapana insan denmez. Bunu yapanlar varsa bunlar hayvandır, insan değildir. Ama eğer böyle bir olay yoksa Recep Tayyip Erdoğan sen uyduruyorsan sen de insan değilsin.

Bu çıktı bir yalan daha söyledi. Kadıköy’de iki Kuran kursu varmış.Kuran kursu öğrencilerine Bostancı’da esnaf alışveriş yaptırmıyormuş. Belediye başkanımız gitti. İki Kuran kursu yöneticilerini buldu, onlarla konuştu, ‘yok dediler böyle bir şey’.

Allah aşkına bunu söyleyen adamın Müslümanlığından kaygı duymaz mısınız?

-“BİR DİKTATÖRE BU TOPRAKLAR TESLİM EDİLEMEZ”-

Ve bugün bir yalan daha söyledi. Polis silah kullanmamış. Eee bir kişi öldü. Otopsi raporu çıktı, kurşun var. Bu kadar yalan söylenmez. Bu kadar yalanı bir diktatör tarihinde söylememiştir.

Buradan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Türkiye’nin huzura ve barışa ihtiyacı var. Diktatörler her zaman ülkelerini felakete sürüklemişlerdir. Yalan söyleyen yöneticiler her zaman ülkelerini felakete sürüklemişlerdir. Elimizi vicdanımıza koyalım. Bir dakika düşünelim. Artık Türkiye’nin diktatörden kurtulma zamanı gelmiştir. Bir diktatöre bu topraklar teslim edilemez.

Birilerinin gelip bizi kurtarmasını beklemeyelim. Kurtaracak olan bizim irademizdir.”