Siyaset Kılıçdaroğlu’na iktidar cephesinden sert tepki

Kılıçdaroğlu’na iktidar cephesinden sert tepki

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki akşam sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, “varlık barışı ile birlikte uyuşturucu baronlarının da paralarıyla Türkiye’ye geldiğini, uyuşturucu paralarının Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullanıldığı” iddiasına iktidar kanadından sert tepki geldi.

Kılıçdaroğlu’na iktidar cephesinden sert tepki

ANKARA Milliyet - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur. Ana Muhalefet Partisi Başkanı bu istihbarat oyuna düşmektedir ve bunu bilerek, isteyerek yapmaktadır. Problemi ne? ‘Türkiye’nin olumlu ve başarılı giden gündemini ben nasıl akamete uğratırım?’ Neymiş Türkiye uyuşturucu ticareti yapıyormuş, nasıl yapıyormuş? Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını yaptık. Okulların önünde uyuşturucu varsa ayaklarını kırsın demişim. Benim bu sözümle dalga geçiyor. Türkiye’ye ‘uyuşturucu ticaretinden cari açığını kapatıyorsun’ diye iftira at. Allah’tan korkusu yok, kuldan utanması yok” dedi. Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı olarak suç duyurusunda bulunduklarını ve tazminat davası açacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin soruya ise Soylu, “’Fetullah Gülen ile görüşmedim’ dediği görüşmenin tanıkları var. Nerede, ne zaman ve kimle; bir, diş muayenehanesinde, sen kiminle bir araya geldin? O tarihte, 15 Temmuz darbesi olmadığı anda, darbe mottosu olan cümleyi orada kullandın mı kullanmadın mı? Burada FETÖ’cülerle görüştün mü görüşmedin mi? Yarın öbür gün bir ses kaydı çıkarsa, bir vatansever bu ses kaydını mahkemeye gönderirse ne olur?” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun Türk siyasi hayatının en vahim açıklamalarından birine daha imza attığını öne sürerek, “Sayın Kılıçdaroğlu polis ve Jandarma teşkilatından açıkça özür dilemelidir” dedi.

‘Hakkımızı helal etmiyoruz’

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘uyuşturucu’ iddialarına tepki gösterildi. Açıklamada, “Uyuşturucu mücadelesinde dünyanın parmak ısırdığı başarıları elde eden, sadece bu yıl 198 bin 94 uyuşturucu operasyonu yapan, 252 bin 590 şüpheliyi yakalayan, bunların 22 bin 136’sının tutuklanmasına vesile olan, tonlarca narkotik maddeyi çocuklarımıza ulaşmadan engelleyen, ülkemiz sokaklarını temizleyebilmek için ailelerinden, kendilerinden feragat eden ve tüm bunları verilen her türlü destek ve irade sayesinde yapabilen kolluk birimleri ve narkotik polisleri olarak, tarafımıza atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerine yer verdi. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın Twitter hesabından da uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin veriler paylaşıldı.