Siyaset "Kimin heybesine katkı sağladıklarına dikkat etsinler"

"Kimin heybesine katkı sağladıklarına dikkat etsinler"

28.02.2014 - 13:06 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, son günlerde Türkiye’nin hiç hak etmediği olayları yaşadığını ifade ederek, ’"Bu olayların failleri kimlerse, bu yaptıklarının kime fayda sağladığını, kimin heybesine katkı sağladığını çok iyi idrak etmeli’’ dedi.

Kimin heybesine katkı sağladıklarına dikkat etsinler

Bakan Hayati Yazıcı, bazı ziyaretlerde bulunmak ve Kayseri Ticaret Odası’nın düzenlediği geceye katılmak için Kayseri’ye geldi. Bakan Yazıcı, ilk olarak Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Vali Düzgün tarafından Valilik girişinde karşılanan Bakan Yazıcı, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Yazıcı, Kayseri denince akla ekonomi ve ticaretin geldiğini, Kayserili denince de ekonomiyi ve ticareti en iyi yapan insanların geldiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Vali Orhan Düzgün’ü ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Yazıcı, Türkiye’nin hiç hak etmediği olayları yaşadığını belirterek, ’’Türkiye hiç hak etmediği süreçlerden geçiyor. Bunun failleri kimlerse, bu olayların, bu yaşananların kime fayda sağladığını, kimin heybesine katkı sağladığını çok iyi idrak etmeli. Bizim milletimiz feraset sahibidir. Bu olup bitenleri ölçüp tartıp biçerek tavrını demokratik yollarla belli eder. Önümüzde önemli bir seçim var. Elbette ki milletimiz olup bitenleri ölçüp biçerek hem Türkiye’yi hem de gelecek nesilleri düşünerek, Türkiye’nin büyük devlet olgusundan da hareketle, etkin pozisyonuna daha da güç katmak ölçeği doğrultusunda bunu takdir edecektir’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Yazıcı, ’’Hukuk kurallarının ihlal edildiği, kişisel hakların çiğnendiği, hele hele bu yapılanları tasnif ettiğinizde sözü geçen kişilerin kul hakları konusunda daha hassas olmaları gerekirken, bu beklenti herkeste hakimken, modern dünyada insan hakları, Allah’ın tarifiyle kul hakkıyla alakalı alanları da ihlal edici boyutları, çerçeveyi içeren eylem biçimlerinin hedeflere yönelik yöntemleri pervasızca hak hukuk gözetmeden, kul haklarını dikkate almadan icra ediyor olmasını ibretle izliyoruz. Elbette ki bunların hukuk dilinde, hukuk düzeninde hesabı vardır, hesabı sorulur. İnanıyoruz ki Allah da bunun hesabını soracaktır’’ ifadelerini kullandı.
Bakan Yazıcı’nın Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaretinde AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve diğer yetkililer de hazır bulundu.