Siyaset Kimse konuşmasa da biz konuşacağız

Kimse konuşmasa da biz konuşacağız

02.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Arakan coğrafi olarak bize uzaktır ama gönül dünyamızın sınırları içindedir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletler’ Genel Kurulu’nda tüm dünyaya bunu haykıracağız. Arakan’da yapılmak istenen terör damgasıyla kadim İslam medeniyetini yok etmeye çalışmaktır” dedi

Kimse konuşmasa da  biz konuşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arakanlı Müslümanların Kurtuluş Savaşı yıllarında 35 bin altını bize gönderdiğini belirterek “Bu kardeşlerimize tüm dünyanın yaptığı gibi biz sırtımızı dönemeyiz. Arakan Müslümanlarını yalnız bırakmayacağız. Orada bir soykırım var. Buna karşı sessizler. Kimse konuşmasa da biz konuşacağız” dedi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Erdoğan’ın gündeminde Arakan’daki zulüm veumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arakanlı Müslümanların Kurtuluş Savaşı yıllarında 35 bin altını bize gönderdiğini belirterek “Bu kardeşlerimize tüm dünyanın yaptığı gibi biz sırtımızı dönemeyiz. Arakan Müslümanlarını yalnız bırakmayacağız. Orada bir soykırım var. Buna karşı sessizler. Kimse konuşmasa da biz konuşacağız” dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’nda içki içilmesi vardı. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi;

CHP’ye yüklendi

“Bu bayram başka bir bayram. Genelkurmay Başkanı Şanlıurfa’da kıtada. Milli Savunma Bakanımız Şırnak’ta kıtada. İçişleri Bakanımız yine Güneydoğu Anadolu’da. Bir başka bayram yaşıyoruz. Bir tarafta terörle mücadele bir tarafta el ele omuz omuza dayanışmayla bir bayram yaşıyoruz. İnşallah iyi olacak. Bin yıldır tek devlet, tek bayrak tek vatan anlayışıyla canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ve gazilerimize özellikle şükranlarımı sunuyorum. Son günlerde şehitler ve gazilerimiz arasında ayrımcılık çıkarmaya çalışan fitneler olduğunu görüyorum. 1071’den beri her şehidin ve gazinin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. 15 Temmuz hassasiyetimizin sebebi Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana geleceğimize bağımsızlığımıza yapılan en büyük saldırı olması sebebiyledir. Şehitlerle ilgili kimlerin ayrım yaptığı, yapacağı bellidir. İşte gördünüz. Çanakkale’de şehitlerimizin yattığı o topraklarda ana muhalefet partisinin yaptığı toplantıda nelerin olduğunu gördünüz. Ayrımcılık onlarda. Onlarda şehide, gaziye saygı yok. Onların şehadet, şüheda nedir böyle bir anlayışı yok. Onlar değil miydi bizim camilerimizi ahıra çeviren. Bunlar bütün vakıfnamelerde mevcut.”

Haberin Devamı

‘Rıza göstermeyiz’

Ülkemizde terör örgütleri eliyle kurulan tuzakların birer birer bozulduğunu, Suriye’de sergilenen senaryoyu çökertmek için elimizden geleni yaptığımızı, Balkanlarda, Kafkasya’da, Körfez bölgesindeki oyunlara da rıza göstermeyeceğimizi söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Hatta Arakan gibi uzak coğrafyalarda da mücadelemizi sürdüreceğiz. 3 gündür Arakan’la ilgili olarak İİT dönem başkanı olarak devlet başkanlarını arıyorum. BM Genel Sekreterini aradım, onlarla konuştum. Bir duyarlılık istiyorum. İnşallah ayın 19’undan itibaren BM Genel Kurulu toplanıyor. Orada bunları çok daha farklı bir şekilde dile getireceğiz. BM genel kurulundan tüm dünyaya bunu anlatacağız, haykıracağız. İkili görüşmelerde yine bunları konuşacağız. Kimse konuşmasa da biz konuşacağız. Arakan coğrafi olarak bize uzaktır ama gönül dünyamızın sınırları içindedir.

Haberin Devamı

Bugün her türlü haktan mahrum bırakılmış 1.5 milyon Arakanlı kalmıştır. Arakanlı Müslümanların Myanmar’daki geçmişi silinmeye çalışılıyor. Geleceği yok edilen mazlum bir toplumla karşı karşıyayız. Arakanlıların radikal terör örgütlerine yönelmelerinin adeta teşvik edilmesi ise üzerinde ayrıca düşünülmesi gereken bir durum. Bugün terör damgası Müslümanlara yönelik tüm katliamlar baskıları, zulümleri meşrulaştıran bir istismar aracı haline gelmiştir. DEAŞ’tan Boko Haram’a kadar arkası karanlık, kimler tarafından organize edildiği, silahlandırıldığı, yönlendirildiği, önlerinin açıldığı meçhul olan nice örgütler eliyle kadim İslam medeniyeti yok edilmeye çalışılmaktadır. Arakan’da yapçalışılan da aynısıdır. İnşallah bu kanlı oyun Arakan’da bozulacaktır.”

‘Soykırım var’

Kurtuluş Savaşı yıllarında Arakanlı Müslümanların 35 bin altını bize gönderdiğini belirten Erdoğan, “Bu kardeşlerimize tüm dünyanın yaptığı gibi biz sırtımızı dönemeyiz. Arakan Müslümanlarını yalnız bırakmayacağız. Arakan’daki sorunun küresel güç mücadelelerinin bir tezahürü olduğunun farkındayız. Bölgenin stratejik önemi sebebiyle Myanmar devletini yanına almak isteyen güçlerin hiçbiri de bu insanlık suçunu durdurma konusunda caydırıcı adımlar atmıyor. Orada bir soykırım var. Buna karşı sessizler. Sadece Arakan Müsldeğil diğer dini ve etnik gruplar da çok ciddi baskı altında” dedi.

Haberin Devamı

Arakan’da yarasır önce 4 milyon olan Müslüman sayısının katliamlarla 3’te birine indirilmesine İslam dünyasının sessiz kalmış olmasının ayrı bir dram olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye olarak uluslararası mekanizmaları harekete geçirmeye çalışıyor, bölgede insani yardım faaliyeti gösteriyoruz. Bir Arakanlı kardeşlerimize hem insanlık borcumuzu ödeyecek hem de Türk milleti olarak tarihten gelen vefamızı göstereceğiz” dedi.

Bayramlaşma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeminde de Arakan vardı.

Haberin Devamı

Ya öleceğiz ya olacağız

“Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizdeki gelişmeler karşısındaki mücadelemizi hem bir fiil sahada yer alarak hem de siyasi ve diplomatik duruşumuzla sürdürmek zorundayız” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Ya tüm gücümüzle bu mücadeleyi verecek ve gelecek asırdaki yol haritamızı netleştireceğiz, ya da teslim olup başımıza geleceklere razı olacağız. Teslim olmak var mı? Ya öleceğiz ya olacağız. Hedef bu olmalı. Burada hiçbir arkadaşım da teslim olmaz. Böyle zillete rıza göstermenin Türk milletinin fıtratında bulunmadığını, tarihinde böyle bir utancın baki olmadığını da çok iyi biliyoruz. Siyasi ve diplomatik gücümüzle, askeri, ekonomik gücümüzle mücadele edeceğiz. Mücadele ve sabır bizim sorumluluğumuzdadır. Zafer ise Allah’a aittir.”