Siyaset Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...


       HADEP’li başkana Bakan’dan uyarı
       ALİ EKBER ŞEN Mersin DHA
       Mersin’de önceki gün başlayan İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu 85. Bölge Toplantısı’nda, İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile HADEP Adana İl Başkanı Fatih Şanlı tartıştı. Yücelen küreselleşme sürecinde insan haklarının bir umut veya düş olmaktan çıkıp, günlük yaşamdaki yerini almakta olduğunu belirtti ve “Türkiye çağı yakalamak, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak istiyorsa, insan haklarını bu çerçeve içinde değerlendirmek zorundadır" dedi. Daha sonra söz alan Şanlı’nın “Hıristiyan bir çocuğa her gün ‘Ne mutlu Müslümanım’, ya da aynı şekilde bir Kürt çocuğuna ‘Ne Mutlu Türküm’ dedirtebilir misiniz?" demesi üzerine Yücelen “Bir dakika, yasalar çerçevesinde konuşun. Bu konuda bir siyasi parti başkanı ceza aldı. Sizi uyarıyorum" diye konuştu. Şanlı da, konuşmasını ekonomik konularla sürdürdü.

       Bergamalılar son etap İntepe’de
       ÇANAKKALE AA
       Siyanürle altın aranmasını protesto etmek amacıyla 1 hafta önce Ovacık’tan Çanakkale’ye yürüyüş başlatan Bergama köylüleri, Çanakkale öncesi son etap olan İntepe beldesine ulaştı. Önceki geceyi Bayramiç’te geçirdikten sonra sabah saatlerinde tekrar yürüyüşe geçen Bergamalıların sayısı, yeni katılımlarla 150’ye ulaştı. 30 kilometrelik Ezine - İntepe etabında yol boyunca vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu yürüyüşçülerin hiçbir sorunla karşılaşmadıkları bildirildi. Grubun sözcüsü Oktay Kanyar, geceyi İntepe beldesinde geçirmeyi planladıklarını, konaklama sorunu nedeniyle yürüyüşe katılamayan Bergama köylülerinden büyük bir grubun da son etap yürüyüşüne katılmasıyla sayılarının 150’ye ulaştığını bildirdi. Yürüyüş bugün saat 10.00’da Dardanel Tesisleri önünden Çanakkale il merkezine doğru devam edecek.

       Eski Senatör Hazardağlı öldü
       İSTANBUL Milliyet
       Elazığ eski Senatörü Salim Hazardağlı, tedavi gördüğü İstanbul Özel Vatan Hastanesi’nde dün sabah solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti. Hazardağlı, 1917’de Elazığ’da doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli yerlerde hakimlik ve avukatlık yapan Hazardağlı, 1961’de Kurucu Meclis Üyesi, 1966 yılında da CHP’den Elazığ Senatörü seçildi. Hazardağlı için bugün TBMM’de tören düzenlenecek. Cenazesi, yarın doğum yeri olan Elazığ’da toprağa verilecek.