Siyaset Kıvrıkoğlu, Şenel’in soruşturulmasına neden izin vermedi?

Kıvrıkoğlu, Şenel’in soruşturulmasına neden izin vermedi?

11.08.2009 - 00:30 | Son Güncellenme:

3. iddianamedeki belgede Kıvrıkoğlu’nun, Şenel’in özel ödenek parasıyla iki daire almasının soruşturulmasına “TSK’da bazen görev dürüstlükten önemlidir” diyerek izin vermediği iddia edildi

Kıvrıkoğlu, Şenel’in soruşturulmasına neden izin vermedi

Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinde, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel’le ilgili bir yolsuzluk iddiası da yer aldı. Savcılık ifadesinde Şenel’e sorulan konular arasında olan iddialara göre Şenel, devlet özel ödeneğinden kendisine aktarılan 535 bin dolarla iki daire aldı. Bu konuyu soruşturan Bergütay V. isimli albay, dönemin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’ndan Şenel için soruşturma izni isteyince “TSK’da bazen görev dürüstlükten önemlidir” yanıtını aldı. Şenel ise savcılık ifadesinde bu iddiaları yalanladı.

Ödenekten 535 bin dolar
İddianamede yer alan Erdal Şenel’le ilgili iddialara göre, Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, dönemin Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel’in hesabına devlet özel ödeneğinden 535 bin dolar aktarıldı. Şenel, bu parayla Ziverkent isimli siteden iki daire aldı. Bu konuyu soruşturan Albay Bergütay V. ise Şenel hakkında soruşturma yapmak için Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’ndan izin istedi. Fakat Kıvrıkoğlu, “TSK’da bazen görev dürüstlükten önemlidir” diyerek soruşturma izni vermedi.
Savcılık ifadesinde kendisine bu iddialar sorulan Şenel, iddiaları kabul etmeyerek, Bergütay V.’nin Deniz Kuvvetleri’nden emekli bir albay olduğunu, bu albayın Şener Eruygur’la geçmişte aynı yerde çalıştığını bildiğini, aralarındaki ilişkiyi bilmediğini, Bergütay V.’nin, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil’in rütbesinin sökülerek er statüsüne indirilmesine sebep olan kişi olduğunu söyledi.