Siyaset Küçük partileri kuyruk yapma teklifi

Küçük partileri kuyruk yapma teklifi

01.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Teklifin cumhuru bölme planı olduğunu vurgulayan Tezcan, “MHP % 10, Ak Parti % 50 barajına takılma korkusuyla siyaseti kimliksizleştiren bir proje ilan ettiler. Kurdukları tuzağa kendileri düşecekler” dedi...

Küçük partileri kuyruk yapma teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yaptı. Tezcan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

KİMLİKSİZLEŞTİRME TEKLİFİ: (Ak Parti ve MHP’nin ittifak teklifi konusunda) Teklif, bir demokratik ittifak yolunu açan teklif değildir. Bu teklif siyaseti ve milleti kimliksizleştirme teklifidir. Tek adam rejimini tahkim etme teklifidir. Cesaretliyseniz gelin sıfır barajla seçime gidelim. Az oy alan partilerin baraj engeli ile uğraşmasını vicdanınız kabul ediyor mu? Küçük partileri büyük partilere kuyruk yapma teklifidir.

HIRSIZLIK: Oylarını artırmadan daha fazla milletvekilini nasıl çalarım hesabı yapılmış. Kalem oyunuyla milletvekili hırsızlığıdır. Ak Parti’yi bu ittifaka yönlendiren yüzde 50 barajıdır. MHP yüzde 10 barajına, Ak Parti yüzde 50 barajına takılma korkusuyla siyaseti kimliksizleştiren böyle bir proje ilan etmişlerdir. Dolayısıyla adına cumhur ittifakı da deseler bu plan cumhuru bölme planıdır, kamplara ayırma planıdır.

Haberin Devamı

TUZAĞA KENDİLERİ DÜŞECEK: Ama bu iki plan Ak Parti ve onun ortaklarının, şeriklerinin sonunun geleceği plandır. Kurdukları tuzağa kendileri düşecekler. Bu teklif seçim güvenliğini yok etme teklifidir. Sandıkları denetlemeyin biz istediğimizi yapalım diyorlar. Hile-i şerriye hazırlığıdır. Özellikle polis ve jandarma denetiminde seçim yapma teklifidir. Bu seçim YSK’nın gayrimeşru mühürsüz seçiminin ikrarıdır.

GÜVENLİ SEÇİM HAREKETİ: CHP olarak biz bu güvenli seçim hareketinin örgütlenmesi için üzerimize düşenin fazlasını yapacağız. Diğer siyasi partilerle temasa geçiyoruz. Oyu çaldırmama hesabında olan herkesle beraber bir ciddi güvenli seçim hareketine ihtiyaç var. Hep beraber sandıklara sahip çıkacağız.

Artık YSK Başkanı bu görevi yapamaz istifa etmelidir. Anamuhalefet partisine dava açan, husumeti olan birisinin YSK Başkanı olarak bu seçim sürecinde görev alması yargı bağımsızlığına aykırıdır.

KAVGA MERTÇE OLMALI: Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden AKP Genel Başkanı var, önüne gelene küfrediyor, hakaret ediyor. Ama bir milletvekili Eroğan’ı eleştirdiği zaman, ‘padişah bozuntusu’ dedi diye hapis cezası alıyor ve milletvekilliği düşürülüyor. Bu kararı veren hâkim, hâkim değildir. HDP’li Ahmet Yıldırım’ın milletvekilliğini düşürdüler. Kavga bile mertçe olmalı.

Haberin Devamı

"Ak Parti'nin 10 bin trolü var"

“Ak Parti’nin devlet imkanı ile beslediği en az 10 bin trolü var. Aylık en az 30 milyon bunların gideri nerede bu bolluk. Soylu’nun istifa söylentileriyle açıklamalarından sonra, ‘trol ahlaksızlığı birliği bozma adımıdır’ demiş Erdoğan. Günaydın. Bu sosyal medya ekipleri kurulurken Ak Parti Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcısı da Soylu’ydu. Ve Soylu böyle bir sosyal medya kampanyası başlatmıştı. Acaba sigortalar mı attı devreler mi karıştı? Nereye yöneleceklerini şaşırdılar mı?”

‘Fabrikalar babanızın malı değil’

“(Şeker fabrikaları konusunda) Milletin alın terini, cumhuriyetin kurumlarını sata sata doymadılar. Mirasyedi gibi bu milletin kuruluşlarını yiye yiye doymadılar. Bu milletin malı bu babanınız malı değil bu. Alanlara da söylüyorum dikkat edin. Bunu böyle iktidarla ilişkilerinizle alıyorsunuz, yarın bu iktidar değişecek. Bilsinler ki onları geri almayı biliriz.”

Haberin Devamı

‘İttifak için önce ilkeler belirlenir’

“(Kılıçdaroğlu’nun Saadet ve İYİ Parti’ye ilkeler ittifakına yeşil ışık yaktığı sözleri konusunda) Sayın Genel Başkan ilkeli ittifakların ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Barajı aşma sevdasıyla oluşturulacak ilkesiz ittifakların değil, Türkiye’yi güçlü bir demokrasiye taşıyacak ilkeler etrafında oluşturulmuş ittifaktır. Diğerini ilkesiz ittifak peşinde olanlar düşünsün. İlkelerin belirlenmesi zor değildir. Temel hak ve özgürlükler, yargı bağımsızlığı, toplumsal barış, adalet ve huzurun tesis edilmesi gibi temel meseleler bu ittifakın esaslı ilkeleri olur. Kutuplaştırmayı reddeden, ötekileşmeyi reddeden bir büyük buluşmayı tarif eden ilkeler belirlenir. Partileri konuşuyor olmak ilkeleri ikinci plana atar, onun için önce ilkeleri konuşacağız.”