Siyaset Kutlamaya davette ‘aidiyet’ kriteri

Kutlamaya davette ‘aidiyet’ kriteri

22.08.2019 - 08:02 | Son Güncellenme:

AK Parti, 14 Ağustos tarihinin Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle 18. kuruluş yıl dönümüne ilişkin kutlama törenlerini 23 Ağustos’ta gerçekleştirecek.

Kutlamaya davette ‘aidiyet’ kriteri

AK Parti, bu yılki kutlamalarını bu kez, “aile içi” yapacak. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ATO Congresium’da düzenlenecek törene, mevcut milletvekilleri, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, belediye ve il başkanları, kadın ve gençlik kolları, MKYK üyeleri ve bakanların yanı sıra istifa ederek ya da ihraç edilerek parti ile bağı kopmamış, açıkça yeni parti oluşumlarına destek verip parti aleyhine pozisyon almamış Kurucular Kurulu üyeleri ile eski milletvekilleri davet edilecek.

Haberin Devamı

Üç isim yok

Belirlenen, “aidiyet” kriteri kapsamında 2001’de İçişleri Bakanlığı’na verilen kuruluş dilekçesinde imzası bulunan 73 kurucu üye arasında bulunmayan ve Cumhurbaşkanlığı döneminin ardından partiye yeniden üyelik kaydı yaptırmayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e davetiye gönderilmedi. Kurucular Kurulu üyeleri arasında yer almasına karşın kısa süre önce AK Parti’den istifa eden Ali Babacan ile açıkça yeni parti hareketi başlatan
Ahmet Davutoğlu da törenlere davet edilmedi. Ancak bu üç isim, partinin 18 yıllık geçmişine ilişkin hazırlanan sergi ve filmde yer bulacakları öğrenildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldiği ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine törenlere ilişkin bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kuruluş yıl dönümüne özel 18. yıl marşını hazırlattıklarını bildiren Ünal, AK Parti’nin 18 yılını anlatan bir film yayınlayacaklarını söyledi. O güne özel bir, “Zaman Tüneli” hazırladıklarını da dile getiren Ünal, “Tarihimizde olan herkes, tarihimizde olmaya devam edecek. Zaman tünelinde herkes var. 2001’den başlayarak tüm aktörlerin ve AK Parti’nin tarihinin yıl yıl anlatıldığı 18 yılın sergisini yapacağız” dedi.

Ünal, bir soru üzerine, “Parti ile kendi arasına mesafe koyan, yeni parti oluşumuna destek veren önceki dönem milletvekilleri davet edilmeyecekler. Aile içinde bir kutlama yapıyoruz. Kendisini aileden görenleri, aileye ait hissedenleri davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.