Siyaset ‘Libya’da barış herkesin çıkarına’

‘Libya’da barış herkesin çıkarına’

23.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İlki geçen yıl ocakta gerçekleşen Libya Konferansı, bugün Berlin’in ev sahipliğinde bir kez daha düzenlenecek. Konferansın ana gündemini genel seçimler ve yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi oluşturacak. Konferansa, Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılacak. Konferans öncesi Milliyet’e konuşan Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Boukadoum, Libya’daki siyasi sürecin ilerletilmesinde Türkiye ve Cezayir’in önemine dikkat çekti.

‘Libya’da barış herkesin çıkarına’

ECEM TOPLAR Ankara  - Çavuşoğlu’nun da katılacağı Libya Konulu İkinci Berlin Konferansı bugün gerçekleşecek. Konferansta, Libya’da 24 Aralık’ta seçimlerle sonuçlanacak siyasi sürecin pürüzsüz şekilde ilerletilmesi üzerinde durulacak. Libya Konferansı öncesi Milliyet’e özel açıklamalarda bulunan Cezayir Dışişleri Bakanı Boukadoum, Libya’daki siyasi sürecin ilerletilmesinde Türkiye ve Cezayir’in önemine dikkati çekti.Boukadoum, Libya’da geçiş hükümetinin göreve gelmesiyle 5-6 aydır savaşın olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Libyalı kardeşlerimizle bu yola devam etmek için ikinci Berlin konferansında bir araya geleceğiz. Cezayir olarak, Libyalılar arasındaki uzlaşma konusunda da çalışıyoruz. Libya’daki herkesle iyi ilişkilerimiz var. Çavuşoğlu ile sürekli görüşüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir’e geldiğinde de Libya konuşulan konular arasındaydı. Libya’da barışın sağlanmasının herkesin çıkarına olduğuna herkesi ikna etmeye çalışıyoruz.”