Siyaset Liderlerin bayram programı

Liderlerin bayram programı

04.11.2011 - 16:53 | Son Güncellenme:

Türkiye Kurban Bayramı’na hazırlanırken, liderlerin de bayram programları belli oldu.

Liderlerin bayram programı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçtiğimiz hafta içinde planlanan ancak ertelenen Van ziyareti Kurban Bayramı’nın birinci günü gerçekleştirilecek. Gül, bayramın birinci günü Van’a giderek, deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak. Aynı gün Van’dan ayrılacak olan Gül’ün, bayramın diğer günlerine ilişkin programı ise netleşmedi. Partiler arası bayramlaşma ise Kurban Bayramı’nın ikinci günü gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

-BAŞBAKAN İSTANBUL’DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçirecek. G-20 Zirvesi için Fransa’da bulunan Erdoğan zirvenin ardından İstanbul’a dönecek. Geçtiğimiz ay içinde annesi Tenzile Erdoğan’ı kaybeden Erdoğan, ilk defa annesi olmadan bir bayram geçirecek. Erdoğan’ın da Van’a deprem bölgesine yapacağı ziyaretin bayram sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor.

-KILIÇDAROĞLU ÖNCE DEPREMZEDELERLE SONRA MEHMETÇİKLE BAYRAMLAŞACAK-

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sevim Kılıçdaroğlu bayramın birinci günü Van’da olacak. Burada depremzedelerle bayramlaşacak olan Kılıçdaoğlu ve eşi, kurbanı da Van’da kesecek.

CHP Lideri ve eşi Sevim Kılıçdaroğlu bayramın ikinci günü ise bir sınır karakolunu ziyaret ederek, komutan, subay, astsubay, erbaş ve erlerin bayramını kutlayacak.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu bayramın üçüncü günü ise Ankara’da olacak ve parti Genel Merkezinde partililerle, vatandaşlarla bayramlaşacak. Bayramlaşmaya, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile CHP MYK üyeleri, PM üyeleri ve Ankara’da bulunan CHP milletvekilleri de katılacak.

-MHP LİDERİ BAHÇELİ ANKARA’DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayramın birinci gününü Ankara’da geçirecek. Bahçeli, bayramın ikinci günü de Genel Merkezde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşacak.

MHP Lideri bayramın üçüncü günü ise İzmir’e giderek, İzmir Fuar’da bayramlaşmalarını sürdürecek.

-BDP’DE BAYRAMLAŞMA OLMAYACAK

BDP’de ise bayramlaşma programı yapılmayacak. Genel Merkezden verilen bilgiye göre, BDP bayramın ikinci günü gerçekleştirilen kabulleri Van’daki deprem ve "Hakkari’deki çatışmalar" gerekçesiyle iptal etti. BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın ise Diyarbakır’da olacağı belirtildi.

-DSP’DE BAYRAMLAŞMA İKİNCİ GÜN-

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bayramın ilk günü İstanbul’da olacak, Türker bayramın ikinci günü ise DSP Genel Merkezi’nde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşacak.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Soydal Sılay, Genel Sekreter Yardımcıları Müzeyyen Okur, Hasan Uğurtürk de bayramın ikinci günü partiler arası bayramlaşma heyetlerini parti genel merkezinde kabul edecek. DSP’den iki ayrı heyet aynı gün partilere bayram ziyaretinde bulunacak.