Siyaset ‘MADIMAK DAVASI’NDA HAYATİ YAZICI’YI GÖRDÜM’

‘MADIMAK DAVASI’NDA HAYATİ YAZICI’YI GÖRDÜM’

20.02.2011 - 02:05 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda düzenlenen köy ve mahalle muhtarları istişare toplantısına gelişinde, gazetecilerin, Erdoğan’ın, kendisine yönelik sözlerine ilişkin sorularını yanıtladı

‘MADIMAK DAVASI’NDA HAYATİ YAZICI’YI GÖRDÜM’

“Başbakan Erdoğan, sizin ‘Ergenekon terör örgütü neredeyse gidip üye olacağım’ sözlerinize yanıt verdi ve Danıştay 2. Dairesi’ni adres olarak gösterdi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

‘Adrese baktım’
“İnsafsızlık etmeyin, sadece Danıştay 2. Dairesi değil, Kahramanmaraş, Sivas’ı diğer yerleri de adres gösterdi. Ben de Sayın Başbakan’ın sözünü tuttum, adrese baktım, Sivas Davası’na baktım, karşıma Hayati Yazıcı çıktı. Hayati Yazıcı kim? Herhalde Başbakan biliyordur, mesai arkadaşı. Kimin davalarını üstlenmiş Hayati Yazıcı? Bana adres soran kişiye şunu söylüyorum: Sen demokratsan, ülkeni seviyorsan, demokrasi, özgürlükleri istiyorsan, sana muhtıra verenden hesap sormaktan niye korkuyorsun? Korkan adam bunları yapar mı? Çık hesabını sor bakalım yürekliysen. Benim kadar yürekliysen çık hesabını sor? Yürekli değil.”
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılarak, 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından açılan davada, sanık avukatları arasında yer alıyor. Yazıcı’nın yanı sıra Şevket Kazan, Hüsnü Yazgan, Sinan Kılıçkaya, Hüsnü Tuna, Halil Ürün, Yakup Erikel gibi isimler de sanık avukatları arasında.

Yazıcı’dan yanıt
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerine şu yanıtı verdi: “Savunmayı ayıplamak hiç kimsenin hakkı ve haddi de değil. Bir avukatın bir sanığı savunması ayrıdır, o olayı övmesi, o olayın vuku bulmasından haz duyup duymaması ayrı bir konudur. Hiç kimse, Sivas’ta gerçekleşmiş o vahim olayı övemez. Hepimiz lanetledik, lanetliyoruz.”