Siyaset Masada oldukça iyi öneri var

Masada oldukça iyi öneri var

21.05.2010 - 01:49 | Son Güncellenme:

Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu, Türkiye ile Ermenistan arasında son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, her iki tarafta da bir süreliğine “sessiz kalınması” ve “masanın üzerindekinin” incelenmesi hususunda anlaşma olduğunu söyledi

Masada oldukça iyi öneri var

Kınıklıoğlu, “Çünkü, masanın üzerinde yeni bir şey var, ayrıntılarına giremem ama masada oldukça iyi bir öneri var ve bunu kabul edip etmemek Ermenilere bağlı” dedi.
Kınıklıoğlu, ABD’deki düşünce kuruluşu Ortadoğu Enstitüsü’nde “Türkiye’nin Komşuluk Politikası ve Orta Doğu” başlıklı konferans verdi.
“Cinin kutudan çıktığını ve Türkiye-Ermenistan normalizasyonunun hayata geçmesinin zaman meselesi olduğunu” kaydeden Kınıklıoğlu, “Eğer protokoller yarın Meclise gelseydi oyunuz ‘evet’ olur muydu?” sorusunu da, “Evet oyu verirdim, çünkü Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinden yanayım. Bunun tüm Güney Kafkasya’yı dönüştürme ve daha geniş Avrupa’nın parçası haline getirme potansiyelini taşıdığını düşünüyorum” diye yanıtladı.