Siyaset Meclis koltuğundan hayat direksiyonuna

Meclis koltuğundan hayat direksiyonuna

22.07.2011 - 11:44 | Son Güncellenme:

GEÇEN dönem TBMM’de olan eski İzmir milletvekilleri, vekil koltuklarından hayat direksiyonuna geçti. Sert üsluplarıyla Ak Partilileri zorlayan CHP’li Kemal Anadol ve Canan Arıtman kitap yazacak.

Meclis koltuğundan hayat direksiyonuna

Arıtman, ’Siyasette kadın olmak’ kitabıyla deneyimlerini paylaşmaya hazırlanırken, CHP’li Ahmet Ersin de 20 yıl sonra cüppe giyecek. Ersin aktif avukatlık yapmadan önce yılbaşına kadar hukuk çalışacak. Ak Partili Taha Aksoy, 15 aylık torunu Kaan yüzünden Ankara’dan İzmir’e dönemezken, aynı partili İsmail Katmerci ise çöp konteyneri fabrikasının başına geçti.

Haberin Devamı

Kimi yıllardır, kimi sadece bir dönem oturduğu milletvekilliği koltuğunu kaybetti, siyasetin merkezindeyken çemberin dışında kaldı. İzmir’in eski milletvekilleri, yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor. CHP eski Grup Başkanvekiliyken keskin dili, sert üslubuyla Ak Parti’yi zorlayan Kemal Anadol, Foça’nın Kozbeyli Köyü’nde ritmi düşen hayatının tadını çıkarıyor, kitap yazıyor.

Eylem ve söylemleriyle TBMM’nin en renkli kadın vekili olan Canan Arıtman da eline kalemi aldı. Arıtman, ’Siyasette kadın olmak’ kitabında kendi deneyimleriyle yol gösterirken partinin yakın tarihine de ışık tutacak. Arıtman, kadın ve çocuk haklarını savunan derneklerde aktif görev alacak.

Siyasete ara vermeyen kesin bırakan Devlet eski Bakanı Mehmet Aydın da kitap yazacak. Din ve felsefe alanlarında çok sayıda kitabı olan Prof. Dr. Aydın, Narlıdere’deki evinde yaşıyor.

Haberin Devamı

20 YIL SONRA CÜPPE GİYECEK

CHP’li Ahmet Ersin, aktif siyaset ve vekillikle geçen 20 yıldan sonra avukatlığa dönecek. Ankara Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıfta okuyan oğlu İsmail Can Ersin mezun olunca onunla çalışmayı düşünen Ahmet Ersin yıl sonuna kadar hukuk çalışacak, 2012 yılı başında da büro açacak.

Makina mühendisi olan CHP’li Selçuk Ayhan, kazan ve tank imalatı yaptığı atölyesine dönerken, Ak Partili İsmail Katmerci de Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde çöp ve itfaiye araçları ile vidanjör üretip ihraç ettiği fabrikasının başına geçti.

Katmerci, "Özlemişim, gerçek hayat bu. Vekillik makyajlı hayattı bu doğal olanı. Sorunlarla boğuşuyoruz, vatandaşla iç içeyiz" dedi.

ESKİ VEKİLLER TEKLİF BEKLİYOR

Atay Holding’te üst düzey yöneticiyken Meclis’e giden ve iki dönem vekillik yapan Taha Aksoy, 15 aylık torunu Kaan’a düşkünlüğü nedeniyle Ankara’dan dönemedi. Aksoy, İzmir’de de bir süre dinlendikten sonra iş arayacak.

Çeşme’deki yazlığında tatil yapan Ak Partili Tuğrul Yemişçi, tarım ve finans konularındaki birikimini kamu kurumlarıyla paylaşmak isterken, aynı partiden Prof. Dr. İbrahim Hasgür de ekonomi ve hukuk alanlarında ders vermek için üniversitelerden teklif bekliyor. Bu teklif gelmediği taktirde Hasgür, Ankara’da danışmanlık ofisi açacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, sosyal çalışmalarını Genel Merkez’de sürdürecek, MHP’li Şenol Bal da Ankara’da kadın derneklerinde aktif rol alacak.

CHP’li Bülent Baratalı, siyasete devam edeceğini, kitap arşivini halka açacağını söyledi.

Yazarlar