Siyaset ‘Meclis’te orman kanunu geçiyor’

‘Meclis’te orman kanunu geçiyor’

14.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’dan, “Hangi dilden anlıyorsanız o dilden” diyen Erdoğan’a yanıt: CHP’lileri komisyonda tekmelediler. Biz hangi AKP’liye yumruk attık. Ormanda mı yetiştin sen? Orman kanunu uyguluyorsun

‘Meclis’te orman kanunu geçiyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki grup toplantısında, “Hangi dilden anlıyorsanız o dilden” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. CHP lideri, “Biz hangi AKP’liyi yere yatırıp, tekmeledik? Bunu söylemek için kafanda demokrasi olması lazım. Çağ dışı düşünüyorsun, geri kafalısın sen. Hangi dilden söz ediyorsun sen? Ormanda mı yetiştin?” dedi. İstanbul Esenyurt’taki bir inşaatın şansiyesinde bulunan çadırlarda çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, grup toplantısında şu mesajları verdi:
TEKMELEDİLER, DARP ETTİLER: “CHP milletvekilleri, Milli Eğitim Komisyonunda yumruklandılar, yerlerde tekmelendiler. Zorbalıkla, alçaklıkla darp edildiler. Bu topraklarda yere düşene tekme atılmaz, kaldırılır. Onların anlayışına göre yere düşene tekme atılır, onların inançları da büyük ihtimalle böyledir. Onların inançları, Müslümanlığın engin hoşgörüsüyle bağdaşmıyor. İnanç, her şeyden önce saygı duymaktır. Yere düşene, bir kadına nasıl tekme atarsınız? Sayın Başbakan, bu konuda tek bir laf bile etmedi. İnsanda biraz utanma, ar, haya olur. Tekmelerin yaşandığı bir TBMM’de, düşünceler askıya alınmış, kaba kuvvet, orman kanunu geçerli demektir. Orman kanununun geçerli olduğu bir TBMM olabilir mi?
ORMANDA MI YETİŞTİN SEN?: Başbakan, bugün konuşmuş, ’hangi dilden anlıyorlarsa o’ diye. Biz hangi AKP milletvekilini yere yatırıp, teklemedik Sayın Başbakan. Bunu söylemek için kafanda demokrasi olması lazım. Çağ dışı düşünüyorsun, geri kafalısın sen. Biz demokrasi dilinden, özgürlüklerden, konuşma özgürlüğünden söz ediyoruz. Komisyonda hangi AKP milletvekiline yumruk attık, boğazını sıktık, ’konuşma’ dedik. Hangi dilden söz ediyorsun sen? Ormanda mı yetiştin sen? Orman kanunu uyguluyorsun. Sayın Arınç’a söylüyorum; kuldan utanmıyorsak, Allah’tan korkarlar. Siyasette yalan söylemeyelim. Sıra için söz almışlar, yok öyle bir şey. Git tutanaklara bak.
GAZETECİLERDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİN?: Eğer biz bu görevimizi yeteri kadar yerine getiremezsek Nedim Şener’in,Ahmet Şık’ın, Coşkun Musluk’un, Said Çakır’ın hayatlarında 375 gün çalanların cesaretlerini artırmış oluruz. Silivri toplama kampındaki zulmü de anlatacağız her yerde. Ben postmodern diktatöre sormak istiyorum: ’Serbest bırakılan bu değerli gazetecilere sen, ’teröristtir, Ergenekoncu’dur’ dedin. Şimdi sen bu insanlardan özür dileme erdemini gösterecek misin göstermeyecek misin? Yalanlara ve iftiralara çok alıştım. Medyadan, siyasetçilerden, başka yerlerden o kadar çok yalan ve iftira atıldı ki. ’Bu kadarı da olur’ dedik. Ama postmodern diktatörün yalanlarına tahammül edemiyorum. Geçen gün, güya ben ’İsrail’de tutuklu gazeteci yok’ demişim. Şimdi buradan söylüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en kısa süre içinde benim bu sözleri söylediğimi kanıtlayamazsan, senin şerefini, haysiyetini sorgular hale getireceğim.

Haberin Devamı

‘Meclis’te orman kanunu geçiyor’

Örkmez Nine’nin feryadı Kılıçdaroğlu’nu duygulandırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından odasına doğru ilerlerken, 80 yaşındaki Adalet Örkmez ile karşılaştı. Kaybolan öğretmen oğlunun bulunmasına yardımcı olunmasını istemek için Gaziantep’ten Kılıçdaroğlu’nu görmek amacıyla Ankara’ya gelen Örkmez, Eskişehir Mihalıçık’taki fen lisesinde öğretmenlik yapan oğlunun, bu yıl açıklama bırakmadan kaybolduğunu söyledi (yanda). Grup toplantısından sonra CHP milletvekilleri TBMM?Başkanlık binasının önüne yürüdüler ve burada Çiçek’ten komisyon toplantısını tekrarlamasını aksi halde kendisini tanımayacaklarını söylediler
Fotoğraflar: MUSTAFA İSTEMİ